Cinema

Brots verds als cines

Aspirants als Oscar i Globus d’Or, pel·lícules premiades en festivals i alguna gran producció de Hollywood animen una mica la cartellera les pròximes setmanes

‘Nomadland’, ‘Otra ronda’i ‘Raya i l’últim drac’ ajudaran a animar les sales de cinema

“Vull ser optimista i pensar que, de cara al mes de març o abril, començarà la remuntada, quan les vacunes comencin a fer efecte i, sobretot, amb l’arribada de nou producte, de pel·lícules de les multinacionals, però també de cinema europeu.” Pere R. Aumedes, gerent del Circuit Urgellenc, expressava en aquestes pàgines, fa tot just dues setmanes, les esperances del sector de l’exhibició en la recuperació del públic els pròxims mesos. Més enllà de la pandèmia, amb uns números que no acaben de baixar que obliguen a reduir aforaments, les sales tenen un altre problema greu: la manca de grans estrenes que animin la gent a anar al cinema.

Una ullada al calendari permet entreveure una lleu recuperació, amb tres grups de pel·lícules: grans estrenes de Hollywood (Pequeños detalles, Raya i l’últim drac, Mortal Kombat...), aspirants als Oscar i Globus d’Or que encara no s’han estrenat (Nomadland i Minari) i films premiats en festivals (Otra ronda, Crock of gold: bebiendo con Shane MacGowan...).

No cal dir que totes les dades poden variar, les circumstàncies són les que són. Però almenys ara hi estrenes potents amb data. És el cas de Pequeños detalles, film policíac de Warner Bros. (l’única major que ha gosat estrenar: Tenet, Wonder Woman 1984), que s’estrena el 26 de febrer. Disney llança Raya i l’últim drac, film animat que també es podrà veure en català. S’estrenarà el 5 de març amb una fórmula mixta: en sales de cinema i a la plataforma Disney+, amb cost addicional a la quota.

Hollywood ha anunciat altres estrenes com The owners (5 de març), film de terror protagonitzat per Maisie Williams (Arya Stark a Juego de tronos); la producció animada Peter Rabbit 2: L’escapada (19 de març); Monster hunter, film d’acció amb Milla Jovovich i Ron Perlman (26 de març); la pel·lícula d’arts marcials Mortal Kombat (16 abril) i, ja el 7 de maig, l’esperat Viuda Negra, amb Scarlett Johansson (arriba un any més tard del previst).

Nomadland, film dirigit per Chloé Zhao i protagonitzat per Frances McDormand que es perfila com a un dels favorits per als Oscar i Globus d’Or, té prevista l’estrena per al 2 d’abril. Per al 12 de març s’ha anunciat l’estrena de Minari: Història de la meva família, producció de Brad Pitt rodada als EUA en coreà, que aspira al Globus d’Or i Oscar en llengua no anglesa.

Un del grups més nodrits és el de films premiats en festivals del 2020 que esperaven torn. Otra ronda, film de Thomas Vinterberg que va triomfar en els premis del Cinema Europeu i va ser guardonat a Sant Sebastià, s’estrena el 9 d’abril. Dos documentals premiats també a Donostia, El agente topo i Crock of gold: bebiendo con Shane MacGowan, s’estrenaran el 19 de març i el 16 d’abril, respectivament. Divendres que ve, 26 de febrer, arriben El diablo entre las piernas (premi al millor director de Màlaga per a Arturo Ripstein) i el film austríac distingit en la Berlinale Del inconveniente de haber nacido.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS