Art

La Capella acollidora

El centre d’art del carrer Hospital activa una temporada amb quinze projectes

Consciència ecològica, visió crítica amb el rol de la tecnologia avançada i actitud de resistència individual i col·lectiva davant un món hostil s’encreuaran en la nova temporada de la Capella del carrer Hospital, la institució municipal més compromesa amb les necessitats del teixit artístic local a través del seu programa insígnia, Barcelona Producció.

Un jurat independent ha triat els quinze projectes que es desvelaran al llarg del curs. El primer es va obrir just ahir: Makebelieve neuromancer (fins al 30 de maig), una instal·lació escultòrica de Lucía C. Pino (València, 1977) que parteix d’una investigació del comportament mutant dels materials (ferro, resines, plàstics, fibra de vidre...) quan es relacionen entre si i alhora amb l’espai arquitectònic que els allotja i amb l’espectador.

Nascut el 2006, Barcelona Producció propulsa la cultura contemporània amb una idea que prioritza les interdependències entre tots els agents de la comunitat artística. “És un model propi que no només té cura de les exposicions, o d’allò que es mostra al públic, sinó de la recerca, de les publicacions, de les accions en viu, dels mitjans digitals i de les propostes deslocalitzades. I en unes condicions de treball dignes. L’hem de defensar”, raona la crítica i comissària Pilar Cruz, membre del jurat del qual també han format part Alexandra Laudo, Joan Casellas, Luz Broto, Antònia Folguera, David Armengol i Anna Urdániz. Aquests experts no es limiten a escollir els continguts del programa, sinó que també els acompanyen com a tutors.

Concurs de direcció

Defensar-lo amb dents i ungles és el que va fer el sector l’any passat quan els va arribar que l’Ajuntament se l’estava replantejant dins d’un pla per convertir la Capella en un apèndix de la Virreina. Finalment, n’ha mantingut el mateix pressupost que el 2020 (166.500 euros) i, reordenant partides, ha incrementat els honoraris dels artistes entre un 50% i un 66%. A més, a finals de gener, va convocar el concurs per cobrir la direcció del centre, inexistent des que es va jubilar Oriol Gual, abans de l’estiu. A tot estirar a finals d’abril la Capella tindrà el seu nou director.

Junt amb Lucía C. Pino i la seva aventura de descoberta per aquest bosc d’escultures mixtes, els altres catorze projectes seleccionats són de Gerard Ortín, Oscar Holloway, Christian Alonso, Jaume Ferrete, Mercè Ortega, Julián Pacomio, NeuroDungeon, Cristian Herrera, Mario Santamaría, Du-Da, Martín Vitaliti, Anna Pascó, Ariadna Parreu i Teresa Rubio; aquesta darrera, la mediadora amb els públics que articularà tota la programació amb la idea mare de la Capella: “Ser un lloc d’acollida i d’intercanvis.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona