Arts escèniques

Contra les Cordes recorda Anna Dodas

El duet presenta avui l’espectacle ‘ADN’ al Festival de Poesia de Girona

El duet Contra les Cordes, format per Gemma Tona (veu) i Míriam Franch (guitarra), presentarà avui a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (19 h, gratuït) el seu espectacle ADN, en la penúltima jornada del Festival de Poesia de Girona, Ara Poesia. En aquest cas, ADN són les sigles d’Anna Dodas Noguer (1962-1986), la poeta de la localitat osonenca de Folgueroles que va ser assassinada juntament amb una amiga seva quan anaven de viatge a l’Alguer, en misterioses circumstàncies, a prop de Montpeller. Anna Dodas tenia només 23 anys, havia estudiat filologia catalana i guitarra –era una prometedora concertista–, però destacava sobretot com a poeta. Així ho va comprovar Maria Mercè Marçal, com a membre del jurat del premi Amadeu Oller, que Dodas va guanyar pocs mesos abans de morir amb el poemari Paisatge amb hivern. Marçal la va incloure en l’antologia Paisatge emergent. Trenta poetes catalanes del segle XX.

Ara, el duet format per la filòloga Gemma Tona –també cantant del grup de rock’n’roll The Holy Sinners– i la guitarrista Míriam Franch, membre del Duo Rubio Franch i de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, ha triat l’obra d’Anna Dodas i Noguer per “posar-la contra les cordes i reviure la seva veu”. Per assistir a l’espectacle d’aquesta tarda cal fer la reserva a través del web de la Casa de Cultura , i també es podrà seguir en directe des de casa a través de Youtube .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona