Música

Aiala estrena odissea al Black Music Festival

Avui comença una nova edició del Black Music Festival, el festival de referència de la música negra a Catalunya, amb una programació adaptada a la nova realitat que obrirà aquesta nit Koko Jean & The Tonics amb Dani Nel·lo, a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí, continuarà demà dissabte amb el francès Ben l’Oncle Soul a l’Auditori de Girona i també inclourà dues actuacions al Teatre Bartrina de Reus aquest cap de setmana: dissabte Monica Green hi celebrarà els seus 30 anys de carrera. I diumenge (19 h), una veu més jove, però també molt sòlida i energètica, la cantant barcelonina Alaia , presentarà el seu segon disc, 2021: An Earth Oddity (Kasba Music), que surt dos anys després del seu brillant debut, Nothing less than art, en tots dos casos fent tàndem en la producció amb Chalart58.

“A l’estudi tots dos investiguem amb nous sons com si es tractés d’un laboratori, amb les mateixes ganes de jugar que tindrien dos nens que estiguessin engrescats fent puzles o pintant”, explica Aiala sobre la seva relació creativa amb Chalart58, exmembre de La Kinky Beat, amb el qual comparteixen gustos musicals però també altres passions com ara el cinema, que segons diu ella, “també t’acaben inspirant en la feina que estàs fent”. Es pot comprovar en el títol d’aquest disc, clarament un homenatge a Kubrick, tot i que també podria ser-ho a Bowie, un altre dels referents d’Aiala. Ho són d’una manera més òbvia Amy Winehouse i, anant més enrere, les grans veus clàssiques del blues i el soul. De fet, en la música d’Aiala hi conviuen ingredients molt orgànics, com ara una secció de vent, el baix, la guitarra i la bateria, amb l’electrònica ben dosificada, i la veu solista pot sonar brillant al natural o passar en algun tema pel tamís de l’auto-tune, sense abusar-ne. I no passa res. Tradició i modernitat es troben en la proposta d’Aiala, que fins i tot s’atreveix a portar al seu terreny Maldito dinero, una cançó de la desapareguda banda femenina de punk-rock Draps Bruts. “Són com les meves tietes, perquè són amigues de la meva mare i els seus fills són de la meva edat. He escoltat el seu disc milions de vegades i volia portar-les al segle XXI. A més, Maldito dinero té una lletra molt actual.” El 17 d’abril Aiala presentarà el disc a La Nau, de Barcelona, dins del Curtcircuit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona