Arts escèniques

La Planeta presenta una programació primaveral amb quinze espectacles

Les quaranta funcions programades aposten per creadors gironins, autors primerencs i companyies reconegudes de teatre i circ i diversitat temàtica

Amb l’arribada de la primavera sembla que comença a florir l’optimisme i sales de teatre com La Planeta de Girona són de les que aporten el seu gra de sorra en el camp de les arts escèniques, amb propostes per a un segon trimestre potents i per a tots els gustos.

Després de Setmana Santa s’encetarà una programació que es compon d’una quinzena d’espectacles –gairebé quaranta funcions– i que combina la presentació de nous creadors dins el Cicle Primerencs, amb produccions de teatre, circ, teatre documental i teatre familiar a càrrec companyies reconegudes i amb una important participació de creadors de l’àmbit gironí, com Madame Gaüc, Hui Basa, Cascai Teatre, la Ruta 40, PocaCosa Teatre, El Eje, Mariona Ginès i Ovidi Llorente.

Començarà el 9 i el 10 d’abril amb dos treballs de petit format com són Aula Brecht, creat per l’actor Òscar Intente i el director Carles Grau, i Sobre la tirania, l’adaptació teatral d’un best-seller del pensador i historiador nord-americà Timothy Snyder. Dins del Cicle Primerencs s’estrenarà el primer treball de creació de la jove artista escènica Katja Diao, Hermana, ya no, i ja a l’abril (dies 23 i 24) s’ha reprogramat Fil, l’espectacle circense de la companyia Madame Gaüc. El 25 d’abril, dues funcions de la nova producció de teatre familiar de Poca Cosa Teatre, Una dent sota el coixí, i el retorn de Cascai Teatre amb Un tal Shakespeare ens portaran un mes de maig en què a la sala gironina es faran dues noves produccions del Cicle Primerencs, a càrrec de dos joves creadors que faran residències tècniques a La Planeta: Deseo de ser punk, d’Ane da Silva (6 i 7 de maig), i L’últim Sifir, d’Aram Pou (13 i 14 de maig). L’humor i el musical es donaran la mà amb l’estrena d’una companyia gironina formada per l’actriu i cantant Marina Ginés i l’actor, clown i cantant Ovidi Llorente, que es titularà Ni tu ni jo (15 i 16 de maig). I del 21 al 23 de maig es renova la complicitat que sempre ha tingut la sala amb la companyia La Ruta 40, programant tres funcions del muntatge Reisefhürer, Premi de la Crítica 2019 com a millor espectacle de petit format. Després vindran els actors formats en el cicle formatiu del grau superior d’El Galliner a acabar d’enllestir i estrenar el seu primer espectacle de format professional, Nusos, de la companyia Atgàs, dirigit per Mireia Vallès (27 i 28 de maig). Finalment, entre altres obres, es tancarà la programació professional del semestre els dies 29 i 30 de maig amb una nova peça dramàtica en clau femenina de la dramaturga Marta Aran, titulada La segona Eva, que denuncia el calvari de la violència psicològica.

Tallers i Escenaris Especials completen la programació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE