Arts escèniques

‘El·lipsi’, mosaic humà en temps de la Covid-19

Ara que es compleix un any del confinament des que la Covid-19 ens va canviar les vides, la temàtica de la pandèmia entra a escena. En aquesta ocasió a través de la dramatúrgia del nou espectacle del Cicle de Teatre Verbatim, de La Planeta , basada, principalment, en testimonis del personal sanitari que ha treballat a primera línia durant l’onada inicial de la pandèmia de la Covid-19, així com en testimonis de pacients ingressats i dels seus familiars.

Es titula El·lipsi i la dirigeix Ferran Joanmiquel, que ja coneixia el format de teatre documental després d’abordar el tema del fotoperiodisme i les seves implicacions ètiques a El color de la llum. Segons el dramaturg gironí, el títol fa referència tant al sotrac temporal que “hem viscut tots a títol personal i col·lectiu amb la pandèmia” com a la “certa omissió mediàtica de la relació d’aquesta amb el canvi climàtic i la destrucció de la biodiversitat que estem exercint contra el nostre propi planeta”. Protagonitzada per Mireia Vallès, Judit Saula i Paula Fossati, l’obra vol ser una mena de mosaic d’opinions i actituds que la irrupció de la pandèmia ha generat en l’àmbit mediàtic i a tota la societat. “Un trauma col·lectiu que no és gaire reconfortant, però hi ha flaixos d’optimisme”, avança Joanmiquel. El·lipsi s’estrena avui (20 h) i se’n fan cinc funcions fins diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda