Patrimoni

La Casa Museu de Can Font de Lloret incorpora dos quadres de l’any 1855 restaurats recentment

Són dos retrats corresponents al matrimoni Rissech, una nissaga lloretenca vinculada a la navegació amb Amèrica i que daten de l’any 1855.

A la Casa Museu de Can Font de Lloret, que exposa el passat indià de la vila, hi llueixen dos retrats recentment restaurats. Són dos retrats corresponents al matrimoni Rissech, una nissaga lloretenca vinculada a la navegació amb Amèrica i que daten de l’any 1855. El retrat femení és de Carme Vilallonga i Baví, nascuda a Cuba, als 28 anys. Esposa del capità Francesc Rissech i Domènech, amb qui va contraure matrimoni l’11 de març de 1857. I el retrat masculí és del capità Francesc Rissech i Domènech, fill del també capità Joan Baptista Rissech i Macià, del qual es conserva també un retrat a Can Font.

La restauració s’ha finançat a través d’una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat i des d’aquesta setmana ja estan exposats a la Casa Museu de Can Font de Lloret. Segons ha explicat la directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, aquests retrats són part d’una donació molt important que vam rebre l’any 2020 de la família Fusté Costa. Aquests retrats ja es troben actualment exposats a Can Font justament amb la resta del material provinent de la mateixa col·lecció de la família Fusté Costa. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, ha destacat que aquests dos retrats restaurats i el material nou que s’ha incorporat a l’exposició de Can Font provinent d’aquesta col·lecció es podran visitar aquesta propera Setmana Santa ja que s’han previst de nou visites guiades a la ruta indiana del municipi els dies 2, 3, 4 i 5 d’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS