Llibres

Creen un sol catàleg per a totes les biblioteques

L’objectiu és el desplegament d’un servei nacional de préstec interbibliotecari

El catàleg col·lectiu Atena ( atena.biblioteques.cat ), presentat ahir a la biblioteca municipal de les Franqueses del Vallès –l’única inaugurada a Catalunya el 2020–, serà l’eix vertebrador del nou Sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya, perquè unifica els catàlegs de les quatre diputacions i el del Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari. Això vol dir que Atena posa a l’abast dels usuaris tots els catàlegs de les 417 biblioteques públiques i els dotze bibliobusos que funcionen a tot Catalunya, amb un fons inicial de 12,6 milions de documents, la qual cosa el converteix en “un dels més grans d’Europa”, com va destacar ahir a la presentació la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, acompanyada a la presentació pel president delegat de l’àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares. El nou catàleg és fruit de la col·laboració entre els serveis de biblioteques de la Diputació de Barcelona i del departament de Cultura de la Generalitat.

El nou catàleg permetrà sol·licitar a través del web els documents que no estan disponibles a la biblioteca de proximitat o xarxa urbana local, de manera que es facilita l’accés a qualsevol document del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. A més s’adoptaran unes normes gràfiques comunes per a tots els carnets de biblioteca pública i es desplegarà un servei nacional de préstec interbibliotecari per garantir la connexió de totes les biblioteques.El carnet de biblioteca pública és vàlid a qualsevol biblioteca integrada al Sistema de Lectura Pública i també dona accés a la biblioteca digital eBiblioCAT . A partir d’ara, de manera progressiva, les biblioteques aniran adoptant les noves pautes gràfiques en els carnets nous que es vagin emetent amb la nova marca de Biblioteques Públiques de Catalunya que va aprovar el govern de la Generalitat el passat 17 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda