Art

Batxillers artístics de Sant Feliu, implicats a fons

L’alumnat del Sant Elm comissaria una instal·lació amb l’artista Nei Albertí

El projecte Creativa’t, impulsat entre els alumnes de batxillerat artístic de l’institut Sant Elm i l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per fer didàctica sobre l’organització d’exposicions d’art, ha fet un pas endavant en la cinquena edició. Fins ara, l’assignatura de segon curs se centrava més en el diàleg amb artistes, la tria d’obres i la producció de les mostres, però en espais tancats. Aquest any, amb la pandèmia, han apostat per Nei Albertí, un altre dels artistes locals que s’han ofert a col·laborar, però especialitzat en instal·lacions de gran format per ser situades en exteriors.

El resultat, C’EST, acrònim de canvi, evolució, sensació i transformació, amb una tela de licra suspesa amb tensors i nombrosos plecs entre les alzines de la rambla Portalet, en un muntatge efímer sotmès a les inclemències del vent i la pluja fins al 6 d’abril.

L’experiència ha suposat per primer cop la implicació dels mateixos alumnes en el procés de creació de l’obra, gratificant per als alumnes i per al mateix Albertí, que valorava el valor de la “hibridació” entre la seva concepció i la del conjunt del grup. La tutora del projecte, Olga Massaguer, destacava el valor de l’experiència. I la cap de Cultura del consistori, Montse Barniol, també la interacció dels alumnes amb artistes i els múltiples factors de comissariar una mostra, valuosos per a una ciutat que, a més del futur Museu Carmen Thyssen, aspira a esdevenir un bressol per a artistes i galeristes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda