Cultura

Peratallada lluirà un tram excavat del fossat sud de la muralla

El nou tram del carrer Mas Bou integrarà els elements, fins ara colgats sota terra, com un nou atractiu del nucli

El projecte per donar continuïtat al carrer Mas Bou, al límit sud del nucli emmurallat de Peratallada, possibilitarà que els vianants completin el recorregut circular extramurs, fora de la muralla i deixarà al descobert un tram d’una cinquantena de metres de l’antic fossat. L’equip arqueològic codirigit per Natàlia Colomeda i Xavi Aguelo, després de les primeres prospeccions i indicis trobats el març de 2019, hi ha aprofundit en les darreres setmanes i Aguelo confirmava, divendres, que “són de prou interès i l’Ajuntament ha modificat el projecte” per fer-hi, alhora, un passeig amb interès arqueològic. Continuaran excavant-hi durant el mes d’abril.

El regidor de Patrimoni, Carles Frigola, es mostra molt satisfet per l’inici d’una obra prevista en el planejament general i que ha requerit molta feina, tràmits i, fins i tot, despeses en forma d’expropiacions per fer-la realitat. L’actuació prioritza la màxima integració de tots els elements patrimonials en el disseny del nou carrer. Per aquest motiu, l’entrega del vial amb la muralla es farà amb un paviment tou de gespa i a un nivell inferior per permetre el reconeixement de les preexistències històriques. Es mantindrà la continuïtat entre el nucli urbà i la zona d’horts, d’interès tradicional.

El preu aprovat per al conjunt de la intervenció i les obres és de 171.945,84 euros i estan subvencionades íntegrament pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC). A aquest import cal afegir-hi uns 55.000 euros per l’expropiació dels terrenys per fer-hi passar el nou vial.

LA XIFRA

50
metres
del fossat sud defensiu sota l’antiga muralla de Peratallada quedaran al descobert enguany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.