Música

L’aire fresc de Neddermann

Com va recordar Judit Neddermann , la seva carrera ha estat molt lligada al festival Strenes de Girona, on fa set anys va oferir tota sola la primera presentació del seu disc de debut –al cafè llibreria Context, davant de 50 persones– i on ahir a la nit va presentar el seu refrescant Aire, a la sala gran de l’Auditori, amb un 50% d’aforament, però amb el cent per cent de passió d’un públic molt entregat que li va regalar una llarga i sorollosa ovació final després d’haver-li cantat, a petició del director del festival, un Aniversari feliç avançat, amb pastís i bufada d’espelmes: avui Neddermann fa 30 anys, coincidint amb els dos concerts de presentació que farà a la sala Barts de Barcelona (18 i 20.30 h) dins del festival Guitar BCN.

Amb una banda imponent de sis músics, encapçalada pels germans Arnau i Pau Figueres –guitarra i bateria, el segon també productor d’Aire–, la cantant maresmenca va obrir el concert amb el trilingüe Canta, també el primer tema d’ Aire , disc del qual van sonar totes les cançons excepte Sense, el seu duet amb la portuguesa Maro. Feliç i emocionada per haver pogut tornar als escenaris, Neddermann va recuperar també joies del seu repertori com ara Vai Vai Vai, Vinc d’un poble, Nelita i, ja en els bisos, Mireia i Voldria que fossis aquí. En el bloc central va interpretar Jo et canto a tu, el tema dedicat a la seva mare, present a la sala, amb la seva germana Meritxell al piano; tota sola amb la guitarra va cantar No me quiero enamorar; només amb el baixista Darío Barroso va viatjar a Baracoa, i en duet amb la guitarra d’en Pau va cantar Marea blanca per al personal sanitari. També va fer en duet amb Carlos Montfort la cançó que han gravat ( Contentas células ) per al disc d’aquest versàtil músic mexicà, i tampoc hi va faltar la potent imatge de la Judit amb el pandero quadrat, herència del seu pas per Coetus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda