Llibres

Costa repassa la història de la publicitat gironina

El llibre ‘Qui més anuncia, més ven’ es presenta avui a la Cambra de Comerç

L’historiador de la comunicació Lluís Costa és l’autor del llibre Qui més anuncia, més ven. Història de la publicitat a Girona, publicat per la Fundació Atrium Artis , que es presentarà avui a la sala d’actes de la Cambra de Comerç de Girona (12 h). A part de l’autor, també hi intervindran el president de la Cambra, Jaume Fàbrega; els autors del pròleg i l’epíleg del llibre, l’exconseller i també historiador de la comunicació Joan Manuel Tresserras i el publicista Toni Iglésies , respectivament, i el president del patronat de la Fundació Atrium Artis, Antoni Bou.

En aquest llibre, Lluís Costa, professor de la UdG en els graus de publicitat i relacions públiques i comunicació cultural, fa un recorregut per l’evolució de la publicitat a Girona, des dels seus orígens, en el segle XIX, fins l’actualitat, amb nombrosos exemples gràfics. El títol del llibre està extret d’una nota publicada al Diari de Girona el 16 de juliol del 1934, on es deia això: “Qui més anuncia, més ven. Comerciants, assageu una campanya de publicitat i veureu els resultats. Els anuncis ben fets tenen gran eficàcia.” En paral·lel a l’evolució de la societat i l’economia gironines, la publicitat va ocupant nous espais al llarg dels anys, des de les publicacions vuitcentistes fins al cinema, la ràdio, el cartellisme i la televisió. Com a curiós apèndix, hi apareix la relació de negocis i serveis inclosa a la Guia de Gerona y su provincia. Casas recomendadas, del 1911, inclosos tres periòdics diaris i quatre setmanals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda