Llibres

Maria Barbal, Gerard Quintana i Francesc Serés donen el tret de sortida d’un Sant Jordi “doblement especial”

Grup62 convoca els escriptors guardonats amb el Premi Josep Pla, Ramon Llull i Proa per encetar la diada

Els escriptors Maria Barbal, Premi Josep Pla per la novel·la ‘Tàndem’ (Destino); Gerard Quintana, Premi Ramon Llull per ‘L’home que va viure dues vegades’ (Columna); i Francesc Serés, Premi Proa per ‘La casa de foc’ (Proa), han començat la diada de Sant Jordi amb un esmorzar organitzat pel Grup62, convocant dels guardons. Tots tres han celebrat poder gaudir d’un dia “doblement especial”, ha dit Serés, ja que representa “un Sant Jordi després d’un no Sant Jordi”. A més, han assegurat que serà “naturalment diferent” per les restriccions de la pandèmia, que obliguen a fer que la diada no estigui massificada. “Fa un dia esplèndid i tot plegat convida a gaudir dels símbols de Sant Jordi”, ha recalcat la guanyadora del Premi Josep Pla.

Maria Barbal, Premi Josep Pla per la novel·la ’Tàndem’ ha assegurat que afronta el dia “amb molta il·lusió”. L’escriptora de Tremp, qui també va ser guardonada a principis de març amb el 53è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes d’Òmnium Cultural, ha assegurat que viurà una diada “diferent respecte altres vegades perquè tot estarà “controlat”. Després de tot, ha celebrat poder-se trobar amb els lectors, amb qui normalment coincideix als clubs de lectura. “El dia de Sant Jordi et trobes amb uns lectors una mica especials”, ha apuntat en declaracions a l’ACN. “D’una banda et trobes amb gent molt desconeguda i distant que té ganes de coneixe’t personalment i, d’altra banda, amics que els hi fa il·lusió veure’t”, ha afegit.

“És un tornar a començar després que s’apaguessin les llums l’any passat”, ha dit Quintana. El músic i escriptor ha assegurat que és un “dia especial més enllà dels llibres”. “És una expressió col·lectiva”, ha assegurat. Amb tot, ha explicat que ja fa dies que té activitats relacionades amb Sant Jordi. “No estarem tan amuntegats com ens agrada als mediterranis, serem una mica més nòrdics o asiàtics, fins i tot”, ha ironitzat sobre les mesures que hi haurà als diferents actes.

Per la seva banda, l’escriptor Francesc Serés ha qualificat de “fantàstic” el fet que Barcelona no estigui “tan massificada”. “Veurem la ciutat els que hi vivim i els que hi venim, els que en fem un ús cívic”, ha afirmat. L’escriptor ha reivindicat la figura del llibre. “És un element que travessa tota la història i ho esquematitza tot”, ha dit. En aquesta línia ha assegurat que “superarà pandèmies, guerres, terratrèmols i incendis” i, malgrat tot “continua viu sempre”. “Això estructura la relació de l’escriptor amb el lector”, ha definit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda