Arts escèniques

El Palau Robert acull una exposició pels 40 anys de trajectòria de Tricicle

La mostra fa balanç de la seva aportació al món escènic a casa nostra i a l’estranger

‘Tricicle Clic, gest, humor, llenguatge’ és l’exposició que el Palau Robert dedica a repassar la trajectòria i el llegat de Tricicle, el grup còmic teatral que va penjar les botes el 2020 després de 40 anys als escenaris.

A la primera planta de l’edifici, la mostra comissariada per l’arquitecte Juli Capella no només vol encomanar el riure i l’alegria que defineixen l’ADN del teatre de Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans, sinó també “agrair-los” els seus anys de dedicació.

L’exposició revisa i fa balanç de la seva aportació al món escènic, dins la cultura catalana, espanyola i internacional amb una col·lecció d’objectes, documents i projeccions que donen compte del seu extens currículum d’espectacles i intervencions artístiques.

El repàs a la trajectòria inclou les seves principals obres teatrals, apunts d’informació d’una quarantena sobre els escenaris amb més de 6.000 representacions i més de 400 teatres visitats arreu del món. Però, també, elements de reflexió i de coneixement entorn d’un dels principals grups de l’escena catalana i internacional contemporànies.

En sis sales es fa un repàs exhaustiu a la personalitat de la companyia i dels seus integrants, a la seva trajectòria des dels inicis fins als grans èxits internacionals i a les singularitats dels seus espectacles teatrals i de les seves incursions cinematogràfiques i televisives. Així mateix, s’ofereixen fragments audiovisuals dels seus espectacles, objectes emblemàtics i records personals, les xifres més significatives de llur singladura al llarg de quaranta anys d’activitat, així com algunes petites sorpreses per al visitant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda