Cultura

Els nous rostres del triomf

El periodista radiofònic Vador Lladó entrevista quinze joves modèlics a ‘Menjar-se el món'

“Tots són joves que marquen tendència en el seu sector; són gent que ha triomfat”

“Tenia ganes d'escriure un primer llibre, però no volia fer el típic sobre un programa de ràdio que es presenta per Sant Jordi, així que la proposta d'Ara Llibres em va venir molt de gust.” Sobre la taula, el periodista i presentador de Fricandó matiner a Rac 105, Vador Lladó, tenia el projecte d'entrevistar quinze joves que han destacat en el seu àmbit. “Quan m'hi vaig posar vaig veure que no només podien dir coses interessants sinó que la seva actitud podia servir de model per altres joves”.

El més complicat, segons Lladó, ha estat elaborar la llista dels quinze joves de Menjar-se el món (Ara Llibres). Ha triat joves, alguns mediàtics i altres no, de sectors diversos, de menys de 35 anys. Finalment, la llista inclou el cantant i component d'Els amics de les Arts, Joan Enric Barceló; el jugador de bàsquet Ricky Rubio; l'informàtic Pau Garcia-Milà; la periodista Bibiana Ballbè; l'actriu Nausicaa Bonnín; l'economista i catedràtic de Harvard Pol Antràs; el campió de curses de muntanya Kilian Jornet; el cuiner d'Alkimia Jordi Vilà; l'escriptora Najat el Hachmi; la dissenyadora de moda Txell Miras; la periodista Tatiana Sisquella; la investigadora de nanoenginyeria Montserrat Domínguez; el jugador de futbol Bojan Krkic; la sexòloga Elena Crespi i l'actor Pau Roca. “Tots són joves que marquen tendència en el seu sector, són gent que ha triomfat”.

Esforç i lluita

Eugeni Villalbí, secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya, ha prologat l'obra. “El llibre llança un missatge de motivació als joves. Els mostra que el triomf és possible gràcies a l'esforç i la lluita. També llança un altre missatge a la societat, i és que la joventut no només és el futur del país sinó que també és el present”. Villalbí destaca, a més, la facilitat amb què es llegeixen les entrevistes, que van precedides per un test amb qüestions com ara “quants SMS envies al dia?” o “si et mossegues les ungles”.

Buscar un lloc

“No intentem menjar-nos el món, però sí que busquem un lloc on poder ser reconeguts”, comentava ahir Elena Crespi durant la presentació del volum. “Personalment no he tingut gaire dificultats per obrir-me camí. Tot el que m'he proposat ho he aconseguit”, va explicar. La seva ambició ara és “mantenir-se” i esperar bones oportunitats.

“Per mi la dificultat més gran ha estat lluitar contra algú que no sap ni que existeixo”, deia Pau Garcia-Milà, referint-se a les empreses informàtiques nord-americanes. Fundador d'EyeOS, en Pau aspira ara a prendre-s'ho tot amb més calma i a “no patir tant”. Un consell als joves? “Que tirin endavant els seus somnis malgrat els missatges negatius que rebin.”

El cuiner Jordi Vilà, que té l'ambició d'engrandir el seu restaurant, Alkimia, finançant-ho ell mateix, creu que dels 20 als 30 anys es determina la qualitat de vida dels 30 als 70. “Cal treballar molt sense renunciar a res perquè de jove es té molta energia, però és important sacrificar-se per la feina, sempre que t'il·lusioni, és clar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda