Música

Un Canet Rock gairebé normal

El festival tornarà el 3 de juliol al Pla d’en Sala, amb 22.000 persones, que s’hauran de fer tests d’antígens

“El 3 de juliol, tornarem a veure sortir el sol a Canet Rock.” Així s’anunciava ahir que el Canet Rock tornarà el primer dissabte de juliol al seu emplaçament habitual, el Pla d’en Sala, on es reuniran 22.000 persones per “gaudir dels concerts, ballar i cantar sense distància de seguretat”. Això sí, tothom que hi vulgui accedir s’haurà de fer un test d’antígens el mateix dia i portar mascareta, com a part d’un complet paquet de mesures especials contra la pandèmia, que es portaran a terme sota la supervisió de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses , presidida pel doctor Bonaventura Clotet, i seguint les directrius del departament de Salut i el Procicat. El Canet Rock, juntament amb el Cruïlla i el Vida Festival, formen part d’una prova pilot amb control epidemiològic posterior, com a continuació de l’estudi observacional que van portar a terme Festivals per la Cultura Segura –entre els quals hi havia els tres festivals esmentats– amb el concert de Love of Lesbian, el 27 de març al Palau Sant Jordi, amb unes 5.000 persones.

“El món dels valents, però no dels eixelebrats. Fa molt de temps que treballem en aquesta edició, estem fent les coses amb molta cura i tenim molt bons assessorats”, deia ahir Gemma Recorder, directora del Canet Rock, que es convertirà així en el primer gran festival d’estiu multitudinari que afronta el repte d’intentar recuperar la normalitat en un context encara anòmal. “Aquest Canet Rock serà el més normal possible que ho permet l’actual situació.”

Queden poques entrades

El Canet Rock recupera aquest any el cartell que es va haver de cancel·lar el 2020: Stay Homas, Buhos, Zoo, Suu, Oques Grasses, Doctor Prats, Miki Núñez, Ciudad Jara, Ítaca Band, Roba Estesa, Lildami, JazzWoman, Miquel del Roig i Cesc. De fet, molts dels que vam comprar les entrades de l’any passat les han conservades per al 2021 i les que s’han anat retornant s’han venut de nou, de manera que ara ja queden poques entrades disponibles, si no se’n tornen més els pròxims 15 dies. Ara s’hauran d’afegir set euros al cost de l’entrada —47 euros, en total– perquè el públic assumeixi en part el cost de l’operació de prevenció: els tests d’antígens, que podran fer a diferents punts de Catalunya –s’intentarà que coincideixin amb els punts de sortida dels prop de 90 autocars previstos–, i una aplicació de mòbil que permetrà de gestionar tant les entrades com els resultats dels tests. “Tenim un públic força jove i sentim la responsabilitat que tots tornin sans i estalvis a casa”, afirma Recoder, i hi afegeix: “Juguem amb l’avantatge que estem a l’aire lliure, a l’estiu i amb bona part de la població ja vacunada, però farem una campanya important de conscienciació, perquè no ens podem relaxar.” “Hem notat que la gent té moltes ganes de venir al Canet Rock”, constata la directora. I va més enllà: “La cultura serà el metge de la postpandèmia, el que ens ha d’ajudar a curar-nos com a societat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda