Música

Chicuelo, Burruezo i Iniesta, al Festival de Guitarra 2021

La 18a edició inclourà 21 concerts a Girona, Salt, Platja d’Aro, Palamós, l’Escala i Llançà, del juliol al setembre

El Festival de Guitarra Girona-Costa Brava , dirigit pel també guitarrista Josep Manzano, celebrarà la seva 18a edició amb 21 concerts entre el juliol i el setembre a Girona, Salt, Platja d’Aro, Palamós, l’Escala i Llançà. Com sempre, hi tindrà un especial protagonisme la guitarra clàssica, però també hi haurà espai per al flamenc i, en menys proporció, per a altres estils, com ara el blues, el jazz i les músiques del món. Com a pròleg del festival, Manzano actuarà demà a la Fundació Valvi de Girona (19 h, 5 euros), on presentarà el disc Americana,

El festival té aquest any com a cap de cartell el guitarrista barceloní de flamenc Chicuelo, que actuarà el 19 de setembre al teatre La Gorga de Palamós, amb un dels aforaments més grans d’aquesta edició: 160 localitats, si es mantingués la restricció del 50%. Altres noms destacats són Eduard Iniesta, que presentarà el seu Trajecte animal , en format de duet amb el seu germà Xavier, el 8 de setembre a l’auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona. Al mateix escenari, s’hi podrà veure el trio del jove guitarrista gironí Marcel Torres, amb el seu jazz mediterrani, el 14 de juliol, i entre altres propostes, Burruezo & Nur Camerata, el 28 de juliol.

El festival també aposta pels barris de Girona i el flamenc de proximitat amb Jordi Rodríguez i Nuri Madí, el 16 de juliol a l’espai cívic Can Gibert; Ernest Salvà, el 23 de juliol al centre cívic Ter, i Nas Heredia, el 30 de juliol al centre cívic Pont Major. Aquesta edició s’obrirà el 2 de juliol amb un concert de la guitarrista de blues-rock Mireia Vilalta, al centre cívic del Barri Vell de Girona, i es tancarà el 24 de setembre amb la presentació del disc Estones d’un home esbalaït, de Francesc Ubanell, al centre cívic Sant Narcís, el 24 de setembre. Les entrades es posaran a la venda el dia 2 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda