Arts escèniques

Neix una nova escola de teatre i teatre musical

La Diana, dirigida per Cora Rosell, ja ha obert el període d’inscripcions

Girona té una nova escola professional de teatre i teatre musical. Es diu La Diana i s’inaugurarà el 3 de setembre al passeig d’Olot, número 68. La Diana –un nom que remet al mètode Stanislavski, que segueix el centre, pels objectius que s’ha de marcar l’intèrpret– és dirigida per l’actriu i directora escènica Cora Rosell. “Jo vaig anar a estudiar a Barcelona, a l’escola de teatre de Nancy Tuñón i Jordi Oliver. Fins ara molta gent havia de marxar fora a professionalitzar-se, per estudiar una cosa que faltava aquí, fins ara”, diu Rosell.

L’oferta formativa de La Diana inclou el graduat d’art dramàtic (3 anys, 2 dies a la setmana) i el graduat de teatre musical (4 anys, 3 dies a la setmana), amb classes de matí o tarda. Per accedir a aquests estudis, amb 18 alumnes per grup, caldrà fer proves d’accés, entre el 6 i el 10 de setembre, per a les quals ja estan obertes les inscripcions a Ladiana.cat . També hi ha un curs per a joves de 16 a 18 anys i un preparatori per a majors de 18 anys, per accedir als graduats sense proves d’accés. Més endavant hi haurà cursets intensius de 15 dies amb professionals.

La Diana és tot just la quarta escola de teatre musical a Catalunya, i es diferencia de les altres per l’assignatura de repertori i estils musicals, que permetrà a l’alumne formar-se amb un pianista professional i preparar-se per presentar-se a càstings. Una assignatura compartida pels dos graduats és la de producció, gràcies a la qual els alumnes prepararan durant l’últim any un espectacle com a projecte final, que es presentarà en un mínim de tres bolos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda