Altres

Obres de reforma al Museu de l’Empordà

L’Ajuntament de Figueres i la Diputació invertiran en total prop de mig milió per modernitzar l’edifici i la museografia

El Museu de l’Empordà de Figueres iniciarà al juliol unes obres que suposaran una inversió de prop de mig milió d’euros i la modernització estructural, museològica i museogràfica d’aquest espai.

En un primer temps, aquest 2021, els treballs consistiran en la millora de l’accessibilitat a l’edifici eliminant els dos trams d’escala que actualment donen accés a la recepció del Museu. S’habilitarà una àrea de benvinguda àmplia amb més espai per a botiga i llibreria. Al mateix temps es recuperarà l’espai subterrani amb l’auditori del Museu, que fa anys que estava tancat al públic perquè incomplia la normativa actual contra incendis. En aquest sector s’habilitarà, a més de l’auditori per a unes 50 persones, un espai de descans. Aquesta primera fase es preveu que durarà cinc mesos i està pressupostada en 244.000 euros, dels quals 200.000 aniran a càrrec de la Diputació i la resta de l’Ajuntament.

La segona fase, prevista per als anys 2022 i 2023, comportarà les obres de reforma dels pisos superiors i el pla museològic del centre per un import de 246.000 euros, a càrrec de l’Ajuntament. “Aquest és un projecte de ciutat, per tal de modernitzar el museu, fer-lo més inclusiu i accessible i recuperar l’auditori”, va remarcar l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, en l’anunci d’aquests treballs.Per la seva banda, el regidor Pere Casellas hi va afegir: “Farem el Museu de l’Empordà dels propers 50 anys en un moment en què hi ha una transformació d’altres edificis també del sud de la Rambla, que ajudaran a aquesta reactivació econòmica de la ciutat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú