Cinema

El film català ‘Libertad’ anirà a Canes

La producció catalana Libertad, opera prima de la cineasta Clara Roquet, ha estat seleccionada per a la secció Setmana de la Crítica del Festival de Canes, que se celebrarà entre el 6 i el 17 de juliol. Es tracta de l’únic llargmetratge de ficció de Catalunya i de tot l’Estat que participa en el certamen de cine més important del món, almenys pel que se sap fins ara, en espera que avui es faci pública la selecció de la Quinzena de Realitzadors.

Tono Folguera, productor de la pel·lícula amb el segell Lastor Media, es mostrava molt satisfet ahir: “És un somni, en 25 anys que porto anant a tots els festivals del món, mai havia estat a Canes, i la majoria de l’equip tampoc. És la primera pel·lícula de Clara Roquet i acabem a Canes. Més feliços no podem estar!” “Estem especialment contents per la Clara, és una directora que hem acompanyat amb els seus curtmetratges, amb 10.000 km i Els dies que vindran [n’era guionista]... És tot un grup familiar que acabem a Canes”, hi afegeix.

Libertad ja havia estat seleccionada per a la Setmana de la Crítica de Canes del 2020, però la pandèmia va fer suspendre el festival. “Ens van oferir fer servir el segell de Canes 2020, però per a nosaltres no tenia sentit estrenar-la llavors –comenta Tono Folguera en una entrevista a El Punt Avui–. Volíem estrenar bé la pel·lícula de la Clara Roquet. Ens ha suposat un esforç econòmic, guardar una pel·lícula un any en un calaix costa molts diners. Vam demanar al festival si ens aguantaria la selecció un any i ens ho van mig garantir al principi. Nosaltres corríem el risc, però després ens ho van assegurar, i ara estem molt feliços de la decisió. Ara la pel·lícula té al davant la carrera que ha de tenir, tenim un viatge al davant molt bonic, i la Clara Roquet s’ho mereix.” La pel·lícula s’estrenarà als nostres cinemes el 19 de novembre.Tono Folguera defineix Libertad com “una pel·lícula molt francesa, per això crec que els ha agradat: és un retrat familiar generacional, que tan bé fan els francesos, i quan veuen que els altres ho fan els agrada; crec que a França funcionarà molt bé”.Libertad és protagonizada per Nora, interpretada per Maria Morera, la protagonista de La vida sense la Sara Amat. Encarna una noia catalana de 14 anys d’una família burgesa que estiueja a la Costa Brava. L’àvia té la malaltia d’Alzheimer força avançada i es reuneixen tots per passar un últim estiu junts. Libertad (l’actriu Nicolle García), una noia colombiana filla de la cuidadora de l’àvia, arriba per passar-hi uns dies i capgirarà l’estiu de la Nora. El repartiment inclou Nora Navas, Vicky Peña, Maria Rodríguez Soto, Carol Hurtado i David Selvas, entre d’altres. La pel·lícula ha estat produïda per Lastor Media, Avalon PC i Bulletproof Cupid, amb la col·laboració de Movistar+, RTVE, TV3, l’ICEC, l’ICAA i Media.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona