Música

amb so de cobla

xavier castillón

Un so ancestral per al segle XXI

El festival Amb So de Cobla es presenta com “l’únic festival de música dedicat a aquest so únic i autòcton català”. Inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, i gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya, Amb So de Cobla és una suma d’esforços col·lectius amb un únic objectiu: incentivar que s’explorin nous camins creatius a partir dels instruments de cobla, però sense perdre mai de vista els seus orígens tradicionals. Les entrades per a tots els concerts seran gratuïtes i caldrà reservar-les a través d’un sistema que s’explicarà més endavant. De fet, ara mateix no està tancat al cent per cent el cartell del festival.

Aquest any, la cinquena edició del festival tindrà lloc del 3 al 7 d’agost a Palamós i el concert inaugural estarà protagonitzat per les veus del Quartet Mèlt i la sempre espectacular i divertida Cobla Contemporània, amb més de vint-i-cinc anys d’història i una gran quantitat de projectes realitzats i de discos publicats.

Altres artistes que actuaran en aquest cinquè Amb So de Cobla seran la cantant barcelonina d’origen guineà Nakany Kanté, el músic osonenc Guillem Roma i el duet format per les cantants Paula Grande i Anna Ferrer, que hi presentaran el disc Vega: un treball sobre la presència de la dona en la cançó tradicional, produït pel projecte Càntut. Tots ells fusionaran la seva música amb la cobla o amb la seva sonoritat.

El festival palamosí també inclourà dos espectacles emmarcats dins l’Any Cubeles, organitzat amb motiu del centenari del naixement de Manuel Cubeles (Barcelona, 1920-la Garriga, 2017), un dels noms més destacats del moviment dels esbarts i la dansa tradicional a Catalunya.

AMB SO DE COBLA
Del 3 al 7 d’agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA

El festival Flors i Violes espera batre rècords de públic

palafrugell
DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA