Música

festivals d’estiu

G. VIDAL

El retorn dels festivals

Tot i algunes absències destacades, el paisatge musical d’estiu recupera certa normalitat i, a més, integra cites noves

Tot i que enguany tampoc hi haurà convocatòries importants com el Primavera Sound, el Sónar i el Rock Fest, el paisatge de festivals d’estiu a Catalunya ja acaricia, quinze mesos després de l’esclat de la pandèmia, una certa i aparent normalitat. La immensa majoria dels esdeveniments es podran fer amb localitats preassignades i distàncies de seguretat. Per assistir a d’altres, com és el cas del Canet Rock o el Cruïlla, caldrà haver-se fet un test d’antígens. Però, malgrat tots els entrebancs que hi ha encara per celebrar esdeveniments culturals amb tota la normalitat, l’oferta és abundant. Festivals que l’any passat no es van poder celebrar, com els de Cap Roig i Peralada a les comarques gironines, Terramar i Vida a les barcelonines, Talarn Music Experience a les de Lleida o el Festival d’Estiu de Tarragona, per citar només alguns exemples, reapareixeran amb propostes destacades. I, malgrat totes les adversitats del món, el 2021 haurà vist néixer noves cites, com el Festival Istiu de Castelló d’Empúries, el Vallviva de la Garrotxa o el Festival Itinera, que se celebrarà en dotzenes de micropobles catalans. D’altres, com les barcelonines Nits del Fòrum, nous de l’any passat, tindran una segona edició.

D’altra banda, les dificultats que hi ha encara per viatjar hauran fet minvar la presència d’artistes estrangers, tot i que a Porta Ferrada, per exemple, hi actuarà Ben Harper; a Peralada, Rufus Wainwright, i al Grec, artistes d’Àfrica, continent al qual està dedicada l’edició d’enguany, com Fatoumata Diawara o el Trio Da Kali.

No hi són tots, però els que hi ha, desplegats arreu de Catalunya, garanteixen uns mesos d’estiu plens de música, dansa, teatre i circ. Els festivals, en efecte, ja tornen a ser aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen