Música

festival istiu

jordi camps

El nou festival de Castelló d’Empúries

L’eclecticisme ben entès ha permès que el nou festival que estrena Castelló d’Empúries, l’Istiu, proposi en el mateix cartell, previst del 5 a l’11 de juliol a diversos espais del municipi, el pianista James Rhodes i el grup sevillà de punk rock Reincidentes. Rhodes, establert des de fa temps a Madrid, serà el cap de cartell d’aquesta primera edició i actuarà el diumenge 11 de juliol a la plaça de la Basílica de Santa Maria, un espai idoni per a un concert de piano clàssic, on segurament no faltaran obres de Beethoven i Brahms, a les quals Rhodes no només aporta el seu virtuosisme sinó també la seva naturalitat i una presència escènica que trenca molts dels estereotips de la música clàssica.

A l’altre extrem, musicalment parlant, Reincidentes tocarà el seu ampli repertori d’èxits de barricada, acumulats durant més de trenta anys de carrera, el divendres 9 de juliol al passeig Marítim d’Empuriabrava. I aquí no s’acaba la varietat artística, començant per Joan Miquel Oliver (7 de juliol) i Marina Rossell (5 de juliol), o la pianista Clara Peya, que actuarà el dissabte 10 de juliol, amb el seu grup, al pati del Palau dels Comtes. El cantant i guitarrista Xarim Aresté presentarà el dia 9 el seu últim disc, Mercuri, al claustre del convent de Santa Clara. Hi actuaran també artistes emergents, sobretot empordanesos, com ara Ernest Prana, Cesc Sansalvadó, Llum –la jove de Castelló que acaba d’aconseguir la tercera plaça a BravoEurovisión Júnior 2021–, Pere Martínez i Marc López, Agustí Burriel i l’Orquestra Maribel.

FESTIVAL ISTIU
Del 5 a l’11 de juliol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona