Cinema

Villaronga arrasa

La nova pel·lícula d’Agustí Villaronga, El ventre del mar, va fer ahir història al festival de Màlaga en guanyar sis premis, incloent-n’hi molts dels importants: la Biznaga d’Or a la millor pel·lícula i les Biznagas de Plata a millor direcció, guió i actor (Roger Casamajor). També s’ha endut el guardó a millor fotografia per a Josep Maria Civit i Blai Tomàs, i a la millor música per a Marcús J.G.R, tot un rècord al certamen.

Vint anys després de rodar a Mallorca El mar, Agustí Villaronga (Pa negre, Incerta glòria) ha tornat a la seva terra i a la literatura amb l’adaptació d’un capítol de la novel·la d’Alessandro Baricco Oceano mare. Roger Casamajor, que ja va protagonitzar El mar amb 14 anys, i l’actor negre Òscar Kapoya fan els papers principals del nou film. El projecte havia de ser una obra de teatre i, a causa del confinament, ha esdevingut un film ambientat en el món del teatre. Segons va explicar Agustí Villaronga, El ventre del mar va néixer durant la pandèmia, “en un moment en el qual la gent es posava a cantar als terrats o escriure poemes; va ser com un acte de rebel·lió” amb la idea que la cultura no s’havia d’aturar.

El jurat, presidit per l’actriu catalana Nora Navas, també ha premiat Destello bravío, opera prima d’Ainhoa Rodríguez coproduïda per Lluís Miñarro, amb el premi especial del jurat i el de millor muntatge. Chavalas, de Carol Rodríguez, s’ha endut el premi del públic d’aquesta edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona