Cinema

Sis milions d’ajuts per aixecar el vol

La CCMA i Cultura fan públics vint-i-cinc projectes audiovisuals preseleccionats

Cinc produccions de ficció, vuit documentals, set programes d’entreteniment, tres produccions relacionades amb el teatre i dos programes infantils són els 25 projectes que es beneficiaran de la línia de foment de les produccions audiovisuals que el Departament de Cultura i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) van acordar el 16 d’abril. La iniciativa rep una aportació de 6 milions d’euros de Cultura i el seu objectiu principal és la reactivació del teixit empresarial del sector audiovisual després de la crisi de la Covid-19.

Aquesta nova línia d’ajuts també té com a objectius “garantir una producció de qualitat”, per ser emesa en les franges de màxima audiència per TV3, el 33 i el canal Super3; la creació de “projectes de temàtica cultural que interpel·lin el públic infantil i adolescent” amb els formats idonis i que “treballin el binomi cultura i territori”.

Cultura i la CCMA van fer una crida al sector audiovisual per repartir els ajuts i van rebre 284 propostes, de les quals n’han seleccionat 25. Ara s’iniciarà un procés d’ajustament dels termes i les condicions de contractació amb les productores que els han presentat, entre les quals hi ha Mediapro, Lavinia, El Terrat, Miss Wasabi i Arriska Films. La preselecció inclou projectes molt diversos i s’ha fet amb criteris com ara la qualitat, el valor artístic i cultural, les necessitats de programació, la viabilitat econòmica, la capacitat de projecció als mercats internacionals...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda