Art

Sant Feliu canvia un estiu Thyssen per Guinovart

El bloqueig de la col·lecció de la baronessa fins que se signi el nou lloguer a l’Estat deixava els preparatius en suspens

El municipi, però, programa una exposició monogràfica de Josep Guinovart

L’Espai Carmen Thyssen al monestir de Sant Feliu de Guíxols no exhibirà quadres de la col·lecció privada de la baronessa per segon estiu consecutiu –per bé que l’any passat es va oferir una exposició virtual a causa de la pandèmia–. Enguany, el motiu és que Thyssen no pot bellugar de lloc la seva col·lecció mentre no es formalitzi la renovació del contracte de lloguer del conjunt d’obres, un tràmit que el nebot de la baronessa, Guillermo Cervera, va avançar ahir a El Español que s’hauria de materialitzar el 30 de juny amb el ministre de Cultura.

L’alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, justifica que la incertesa sobre si es podria disposar o no de certes obres deixava “terminis molt justos” per preparar la mostra i poder-la estrenar al juliol, que és quan serveix de reclam turístic en plena temporada turística. Malgrat això, el municipi ha confiat a la comissària de les darreres exposicions, Pilar Giró, el disseny d’una mostra alternativa i monogràfica sobre el pintor barceloní contemporani Josep Guinovart, que tenen previst inaugurar el 30 de juliol i que es podrà visitar fins al 17 d’octubre al mateix Palau de l’Abat.

Motas va avançar ahir que l’exposició es titularà Univers Guinovart i tindrà una dimensió similar a les anteriors mostres del catàleg de la baronessa, amb 50 obres que cedeixen la Fundació Espai Guinovart, el Macba i diversos col·leccionistes privats.

“Serà una proposta atractiva igualment per al públic i també possibilitarà que a inicis del nou curs escolar s’organitzin visites amb activitats educatives i pedagògiques.” Aquestes seran per als estudiants, que és una de les vocacions habituals de l’Espai Carmen Thyssen guixolenc, va defensar l’alcalde.

LA DATA

30.07.21
l’Espai Carmen Thyssen
de Sant Feliu de Guíxols preveu inaugurar l’exposició monogràfica de Josep Guinovart.

L’any vinent volen començar obres al museu

Després del fre que el 2020 va comportar la pandèmia i davant la previsió que l’any vinent ja hagin començat les obres del futur Museu Carmen Thyssen al mateix monestir, amb una reforma integral de les instal·lacions i un nou edifici a la part posterior, l’alcalde explica que tres anys seguits sense exposicions haurien estat massa temps. El municipi espera presentar aviat el projecte executiu d’obres i el calendari final, mentre han reprès les gestions per cercar la implicació de la Generalitat i l’Estat en el finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda