Patrimoni

El Tapís de la Creació ja llueix preeminent

S’inaugura el remodelat Museu Tresor de la Catedral de Girona

El Museu Tresor de la Catedral va reobrir ahir després de les obres amb les quals s’ha reformulat el seu discurs expositiu, però que també han permès enaltir la joia de la col·lecció: el Tapís de la Creació . La nova sala descobreix el brodat romànic com un impacte i permet contemplar-lo en tota la seva plenitud. Així ho va destacar el bisbe de Girona, Francesc Pardo, en l’acte d’inauguració tot recordant que ara “s’aconsegueix la distància necessària per captar-ne la bellesa i el significat”. Va recordar que el brodat romànic és un “gran tresor heretat” dels cristians que van convertir “la fe en art”. En aquest sentit, el bisbe de Girona va remarcar que la catedral és un “espai viu on la fe i la cultura dialoguen”. En relació amb el cost econòmic dels treballs, el bisbe de Girona va destacar que “sense la implicació de la Generalitat” seria molt difícil restaurar un “patrimoni, propietat de l’Església però amb una dimensió social que el converteix en patrimoni del país”. Pardo espera que el nou museu serveixi “per donar a conèixer la catedral als joves”.

Les autoritats van coincidir en la dignificació del museu i del tapís. La delegada del govern, Laia Cañigueral, va recalcar el compromís del govern amb el patrimoni i el fet que el Tapís llueixi en “tota la seva plenitud”. El president de la Diputació, Miquel Noguer, també va incidir en el fet que és un tapís “únic” i que calia atorgar-li la “monumentalitat que li pertoca”. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va recordar que la catedral és un element “identitari” que defineix el paisatge de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona