Cinema

Tossa celebra els 70 anys de ‘Pandora i l’holandès errant’

Gastronomia, cultura i música s’uneixen per reivindicar el seu paper com a gran descobridora de la Costa Brava

L’estrena del mític film d’Albert Lewin Pandora i l’holandès errant (1951), ara fa setanta anys, ha impulsat l’Ajuntament de Tossa de Mar a commemorar l’efemèride en el marc d’una gran operació promocional que barreja cinema, cultura i gastronomia. Un film seriós però a la vegada extravagant i amb tocs surrealistes que encara manté intacta la seva fascinació i, a més, representa la descoberta de la Costa Brava i del municipi de Tossa arreu del món.

Les regidories de Cultura i Turisme de l’Ajuntament han dissenyat un programa d’activitats que preveu diferents aspectes i que s’allargarà fins a mitjan setembre. En la gastronòmica, restauradors locals han creat el flam Sinatra, unes postres que contenen Jack Daniels com a complement en memòria de la visita que va fer el cantant i actor Frank Sinatra. Aquesta va venir quan va saber que Ava Gardner podia mantenir un idil·li amb el torero, actor i poeta català Mario Cabré. Aquestes postres es podran tastar als restaurants adherits al col·lectiu de la cuina tradicional tossenca. Un altre dels elements que s’ha dissenyat és el vermut Pandora, una beguda refrescant que recull essències herbàcies de la mediterrània, la potència dels destil·lats de Kentucky i la guspira i vitalitat de la soda.

Històries del rodatge

Al llarg dels pròxims dies, es distribuirà gratuïtament arreu de la Costa Brava, la costa del Maresme i les ciutats de Girona i Barcelona una revista il·lustrada en què s’expliquen anècdotes i curiositats del rodatge de la pel·lícula. A més, s’hi presenten les receptes per poder fer el flam Sinatra i el vermut Pandora i tota la programació d’activitats previstes fins a finals d’agost. Hi destaca l’actuació que durà a terme el cantautor Litus. Aquest popular cantant, un dels plats forts de les nits de la Costa Brava, va viure uns anys a Tossa. En el seu concert, el 13 d’agost interpretarà la cançó Ava Gardner, una peça que reflexiona sobre la nostàlgia ben portada i els desamors superats.

Un homenatge que vol mantenir viu el record del rodatge de la pel·lícula amb Ava Gardner i James Masson, entre altres, que va significar la descoberta a internacional d’una desapareguda i salvatge Costa Brava i que també va marcar un abans i un després en el món del turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda