Cinema

Units per força

Dues persones es veuen enganxades misteriosament per l’abdomen a ‘Dos’

Mar Targarona, directora d’El fotògraf de Mauthausen, dirigeix una de les pel·lícules amb l’argument més rocambolesc de la temporada: un home i una dona, que no es coneixen, es desperten en el llit d’una misteriosa habitació despullats i cosits entre ells de forma salvatge per l’abdomen. No recorden res i, una vegada assumida l’estranya situació, intenten esbrinar els motius pels quals han acabat així. Dos, amb guió de Cuca Canals (Jamón, Jamón), Christian Molina (De mayor quiero ser soldado) i Mike Hostench (Asmodexia) és protagonitzada per Pablo Derqui (María y los demás) i Marina Gatell (Pa Negre), que, durant l’estiu de l’any passat, van rodar a Navarra el que serà, de ben segur, un dels projectes més insòlits de la seva carrera. “La proposta, d’entrada, va ser benvinguda, perquè estàvem en plena pandèmia i tota proposta de feina era benvinguda. Ben aviat, però, ens vam començar a preguntar si seríem capaços de mantenir com a intèrprets la tensió que demana una pel·lícula així”, afirma Derqui, que, amb Gatell, va dedicar els dos primers dies d’assajos a estudiar els moviments que farien els seus dos personatges. “El primer dia ja ens van lligar amb imants i vam començar a coreografiar tots els moviments, que era el que més preocupava la Mar [Targarona]. Com es movia en Pablo m’afectava a mi, i com em movia jo, afectava en Pablo, de manera que vam haver de pactar el que fèiem sense posar en risc tota la feinada de l’equip d’efectes especials”, afegeix Gatell. “El primer que vam pactar va ser cuidar-nos i estimar-nos, perquè de seguida vam veure que estaríem moltes hores lligats”, rebla Derqui.

L’estrena de Dos coincideix amb la participació, aquests dies al Romea, de Derqui al Pedro Páramo de Mario Gas i amb la de Gatell en el rodatge a Madrid d’una sèrie per a HBO que es dirà García i que dirigeix Eugenio Mira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona