Cultura

Comproven que el poblat ibèric de Can Cendra té potencial

En la campanya d’excavacions s’ha valorat l’estat de conservació de les restes i s’han realitzat dues prospeccions

La campanya d’excavacions duta a terme entre el 5 i el 9 de juliol al jaciment ibèric de Can Cendra en confirma el potencial arqueològic per continuar treballant-hi, segons assenyala l’arqueòloga responsable de la campanya, Anna Costa. L’objectiu d’aquesta campanya era, per una banda, netejar i poder valorar l’estat de conservació de les restes localitzades a les campanyes de principis dels anys 80 i documentar-les adequadament. Costa explica també que s’han realitzat dues prospeccions per comprovar el potencial estratigràfic del jaciment. “Veure si es conserven materials i altres restes d’estructures que facin viable un projecte a llarg termini”, explica. En aquest sentit, fa un balanç molt positiu dels treballs realitzats, ja que, tot i ser una campanya molt breu, els ha permès assolir els objectius marcats i que, tal com pensaven, el jaciment té potencial arqueològic per continuar treballant-hi. L’equip d’arqueòlegs ha tingut el suport logístic i econòmic de l’Ajuntament de Bescanó i el vistiplau del propietari dels terrenys.

Divulgar el patrimoni

També es va fer una xerrada a Estanyol per presentar als veïns del municipi els resultats de l’excavació i poder fer divulgació de la cultura ibèrica a la demarcació.

Anna Costa remarca que la xerrada va ser un èxit d’assistència, “confirmant l’interès popular d’aquests treballs, que volen potenciar, ampliar i donar a conèixer el patrimoni arqueològic del Gironès.

LES FRASES

Vam comprovar si es conserven materials i altres restes d’estructures que facin viable un projecte a llarg termini
Va ser una campanya molt breu, però hem comprovat que el jaciment té potencial
Anna Costa
ARQUEÒLOGA. DIRECTORA DE LA CAMPANYA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.