Patrimoni

Restauren la façana del castell palau de la Bisbal

Els treballs, amb un cost de 442.455 euros, duraran uns nou mesos

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha iniciat les obres de restauració i consolidació de la façana del castell palau amb la instal·lació d’una gran bastida. La durada dels treballs serà d’aproximadament nou mesos i el pressupost és de 442.455 euros, comptant amb subvenció de la Diputació de Girona de 150.000 euros i una altra del Departament de Cultura de la Generalitat 49.976 euros.

Despreniments

L’alerta sobre l’estat de la façana es va fer evident amb diversos despreniments. El deteriorament es manifesta de manera més aparent als brancals de les obertures i, singularment, a les de la terrassa i les situades a la façana oest, que dona al carrer Cavallers, i a la façana nord, que limita amb el carrer del Bisbe. Els problemes detectats radiquen en la disgregació de la pedra que constitueix l’edifici, amb perill de caiguda de petits fragments des d’alturess elevades i amb la pèrdua progressiva de la secció resistent, mala evacuació de l’aigua des dels coronaments de façana i les gàrgoles, amb el visible i conseqüent creixement de plantes, fongs i líquens.

El castell palau va ser construït entre finals del segle XI i principis del XII pels bisbes de Girona. L’edifici és una de les mostres més importants del romànic civil empordanès i català. Presenta una planta lleugerament rectangular, va ser ampliat al segle XIV amb la muralla exterior i altres dependències. La façana principal va ser molt modificada als segles XVI i XVII.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona