Música

Dylan, acusat d’un abús sexual el 1965

Bob Dylan ha estat acusat d’abusar sexualment d’una menor de 12 anys després d’haver-li donat drogues i alcohol al seu apartament de Nova York l’any 1965, segons una nova denúncia presentada a Nova York. La demanda assenyala que el músic, que al maig va complir 80 anys, va utilitzar el seu estatus per guanyar-se la confiança de la suposada víctima “com a part d’un pla per assaltar-la i abusar sexualment d’ella”, segons s’indica en la documentació presentada al Tribunal Suprem de Manhattan, que identifica la denunciant com a J.C. La denunciant al·lega que les accions del cantautor l’han portat a sofrir depressió i ansietat permanents que no li han permès portar a terme activitats normals. La demanda es va presentar divendres, un dia abans que finalitzés el període que s’havia obert a Nova York per presentar càrrecs d’abusos sexuals infantils que havien prescrit en el marc d’una llei aprovada a l’Estat el febrer del 2019.

El representat legal de Dylan, Daniel Isaacs, ahir mateix, va negar els fets i va assegurar que les acusacions –“de 56 anys d’antiguitat”– no són certes i es defensarà la innocència del músic “de manera vehement”. “La denúncia parla per si sola i provarem les nostres al·legacions davant d’un tribunal”, va afirmar.

Ahir va transcendir que, els mesos en què suposadament van tenir lloc els fets, l’abril i el maig de 1965, Bob Dylan es trobava actuant, primer, amb Joan Baez a la costa oest dels Estats Units i, després, fent una gira pel Regne Unit. El músic, encara en actiu, va publicar l’any passat un aclamat treball d’estudi i al setembre s’editarà un nou volum de les seves Bootleg Series.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA