Música

Deu anys eufònics

El festival d’arts sonores i visuals de les Terres de l’Ebre es desplega en nou municipis amb noms com Fennez, Joan Miquel Oliver i Za!

Eufònic, festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre, viurà des de demà fins al 29 d’agost la desena edició, presentada com la que té “més dies, més espais i més activitats artístiques i musicals”. El festival, pol de creativitat i un dels més interessants i singulars de l’estiu a Catalunya, inclourà més de 50 activitats, programades en 30 espais de 9 municipis de les Terres de l’Ebre: Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Tortosa, Miravet, Roquetes, Ulldecona, Vinaròs, Batea i Corbera d’Ebre. Hi actuaran figures internacionals com l’austríac Fennez, figura clau de l’electrònica de l’últim quart de segle i tot un referent en l’ús de guitarres processades digitalment, i els britànics Space Afrika, que debuten a Catalunya, així com alguns artistes més inquiets de l’escena catalana, com ara els mallorquins Joan Miquel Oliver i Joana Gomila, Barbara Corsini (projecte del poeta Eduard Escoffet i el músic Pope) o el duo Za!, que oferiran un espectacle amb una trentena de músics de la Banda de Música de la Societat Cultural Lira Roquetense.

L’edició del 2021 d’Eufònic reunirà també diferents instal·lacions artístiques (destaca una instal·lació de tubs de llum reactius al so feta per l’artista japonès Tomonaga Tokuyama a Lo Pati - Centre d’Art Terres de l’Ebre) i acollirà, els dies 26 i 27 d’agost a Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021, Eufònic Pro, “un espai de trobada professional i de reflexió sobre els conceptes de perifèries geogràfiques i creatives, les noves ruralitats i la creació artística en entorns no urbans”.

“Eufònic és un dels pocs festivals que tenen aquesta connexió amb l’entorn tan potent i que treballen amb tantes disciplines. És un dels trets diferencials”, explicava, dimarts, en la presentació del festival, Vincent Fibla, director d’Eufònic, en declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies. Eufònic es nodrirà d’espectacles de veus i paraula, poesia, dansa i música i actuacions “més bastardes” que es mouen entre diverses disciplines, “propostes que no se sap si venen de la música o de les arts visuals o de quina manera es contaminen”, destacava Fibla.

La desena edició d’Eufònic, finalment, és la que compta amb un nombre més gran d’artistes ebrencs. “És molt curiós perquè mai havia estat premeditat i sempre hi havia algun artista ebrenc, però potser és un dels fruits que recull Eufònic després de deu anys. La feina era nostra perquè hi hagués una proposta del territori i ara es nota moltíssim que hi ha moltes coses que han anat passant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

publicacions

Surt el número 12 de ‘Temperatura’, la ‘Revista per anar a cagar’

girona
Girona

Es recupera l’essència amb el retorn a la Rambla i la plaça Catalunya

Girona
SANT JORDI

L’esmorzar de la Generalitat a Girona recorda Montserrat Vayreda

girona
sant jordi 2024

“Hi ha moltes ganes de diada”

barcelona
BLANES

La diada de Sant Jordi comença amb l’Esmorzar Literari

BLANES
música

Malson Atmosfèric arriba a un final d’etapa per Sant Jordi amb ‘Si t’enyoro’

girona
cultura

Reivindica el llegat del poeta Gerard Vergés

Tortosa
LLIBRES

Neus Penalba desvela les fonts culturals europees de Rodoreda

Barcelona
SANT JORDI 2024

Biblioteques vives i imprescindibles

Barcelona