Llibres

Nit de Poetes evoca Maria Perpinyà

Els ‘Poetes d’avui’ seran, el 17 de setembre, Montserrat Cufí, Josefina Espinosa, J.M. Fonalleras i M. Josep Escrivà

La 28a edició de la Nit de Poetes, que tindrà lloc el divendres 17 de setembre al pati de les Magnòlies de l’edifici de la Generalitat a Girona, homenatjarà la poeta, periodista i traductora Maria Perpinyà i Sais (Verges, 1901 - Banyoles, 1994), en un muntatge escènic amb dramatúrgia i direcció de Martí Peraferrer Vayreda. Maria Perpinyà va ser una dona molt activa i compromesa, com a poeta i periodista i també a nivell polític i social, en els anys vint i trenta, però després de la guerra gairebé va deixar de publicar la seva obra, tot i que va continuar escrivint fins una edat molt avançada. Va adaptar a un català més actual el text de la processó de Verges i, el 2009, la Diputació de Girona va publicar una antologia de la seva poesia dins la col·lecció Josep Pla.

La Nit de Poetes, organitzada en col·laboració amb els Amics de la Unesco de Girona, s’obrirà a les nou del vespre amb un primer bloc dedicat als Poetes d’avui (i de sempre). Hi intervindran els guanyadors dels Jocs Florals Escolars 2021, de l’Ajuntament de Girona: Igor Gardella Trifunovic (Flor Natural), Anna Ordis Fina (Englantina) i Núria Solé Roqueta (Viola). Els Poetes d’avui que recitaran els seus poemes seran Montserrat Cufí Adroher, Josefina Espinosa Garcia, Josep Maria Fonalleras Codony i Maria Josep Escrivà Vidal, guanyadora del premi Miquel de Palol 2020. El Poeta de sempre serà Paul Valéry (Seta, 1871 - París, 1945). La coordinació i presentació d’aquest bloc serà a càrrec de Lluís Lucero. L’acte és gratuït amb aforament limitat. El pati s’obrirà a dos quarts de nou del vespre i es tancarà a les nou en punt per iniciar la vetllada. Si plou, es farà a l’Auditori Josep Irla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA