Música

Dues dècades de militància

La sala de concerts La Mirona de Salt celebra el seu 20è aniversari aquesta tardor amb 25 concerts

M Clan, Depedro, Andrew Strong, Anier, Koko-Jean i Los Zigarros hi actuaran en els pròxims mesos

La Mirona ja va tenir un part complicat: s’havia d’inaugurar el dissabte 15 de desembre del 2001, amb un concert de diversos grups encapçalat per Els Pets, però una gran nevada va obligar a ajornar aquest concert inaugural fins al 21 de desembre. Durant els seus 20 anys d’existència, la sala de concerts de Salt (Gironès) ha passat per altres vicissituds i per unes quantes crisis, entre aquestes l’actual pandèmia, però també s’ha consolidat com un dels millors espais de música en viu del país, com ho han reconegut els premis Arc i Enderrock, amb una implicació activa en l’ús de la música com a element de cohesió social a través del projecte de les Cases de la Música, i sobretot un enorme historial de concerts: Rosendo va protagonitzar el concert número 1.500 de la sala el 12 d’octubre del 2018 i, a pesar de la inestabilitat de l’últim any, segur que aquesta xifra ha crescut substancialment.

Per tant, La Mirona celebra aquesta tardor el seu 20è aniversari i ho fa de la millor manera possible: donant continuïtat a la seva programació, amb 25 concerts entre demà divendres i el 17 de desembre. “Programar música en viu ara mateix és fruit de la militància i de la nostra vocació pública per no deixar un espai buit”, explica el director de La Mirona, Quim Marcé, que hi afegeix tot seguit: “La programació que presentem ara està estudiada al mil·límetre perquè hi hagi una resposta suficient del públic i que, tot i les grans restriccions en aforament que tenim en l’actualitat, obrir ara no suposi haver de tancar en el futur.” Avui es posen a la venda les entrades per a aquests 25 concerts. Els del setembre tindran lloc a l’exterior de la sala i la resta, a l’interior, sempre amb seient i seguint totes les mesures per prevenir els contagis.

La programació s’obrirà demà amb Möther Mine, una banda de rock que té entre els seus components el baixista Javi Garrigós (Àspid) i dissabte es completarà el primer cap de setmana amb la festa dels banyolins Germà Negre, que estrenen un nou EP: Picants, obscenes, amor i penes. Al setembre també passaran per La Mirona The Bazaga’s, Laura West, Manolo Kabezabolo en programa doble amb els bascos Rat-Zinger i el raper Delaossa.

L’octubre s’obrirà amb l’homenatge a Pink Floyd de The Other Side i continuarà amb Joan Rovira, Triwe i Smoking Stones, Koko-Jean, Tramma, Balkan Paradise Orchestra, M Clan en format de duo acústic i Andrew Strong, de la pel·lícula The Commitments. Per al novembre s’han programat Depedro, ABBA The New Experience, Sara Roy, Brothers in Band, Los de Marras, Arpaviejas i La Ludwig Band. El 4 de desembre tindrà lloc el tradicional concert de recollida de joguines, amb Me&My Mulón, Cendres i Rockill, i fins a final d’any hi actuaran també Anier, Los Zigarros i l’Orquestra Di-versiones, que el 17 de desembre tornarà a protagonitzar el concert d’aniversari de La Mirona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen