Música

‘El generador’ treu l’experimentació sonora del reducte

El cicle programa quatre xerrades concert a Girona i Olot

Javier Piñango i Xavi Lloses, entre els participants

Després d’haver celebrat les dues primeres edicions els anys 2016 i 2017 a La Cova de La Volta de Sant Narcís, el cicle d’experimentació sonora El generador, promogut per l’Associació Cultural Ameba, celebrarà la seva tercera edició aquesta tardor a Girona i Olot, amb el suport dels ajuntaments respectius i la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. El cicle inclourà quatre xerrades concert, un format híbrid que té molt a veure amb la voluntat d’Ameba de fer una autèntica tasca de divulgació d’aquest tipus de propostes musicals, més enllà dels límits del seu circuit i el seu públic habituals. “Ens interessa molt que els artistes puguin explicar en què consisteix el seu treball i també compartir idees i impressions amb els assistents”, va explicar ahir Jordi Murillo, programador del cicle, que va estar acompanyat en la presentació per Quim Ayats i Albert Piñeira en representació de l’Ajuntament de Girona i la Diputació, respectivament. Les entrades per a les quatre xerrades concert són gratuïtes i es poden reservar a través dels webs dels diferents equipaments o del blog d’Ameba: amebacultura.blogspot.com .

El generador s’obrirà el 24 de setembre al Teatre Principal d’Olot amb el duet format per Adriana Montorfano (flauta travessera) i Cecilia Arditto (composició), que hi presentaran els seus treballs Musique concrète i Orquestra del temps, que desenvolupen amb una beca Kreas de Girona.

Javier Piñango (Madrid, 1962), un dels grans activistes de la música experimental espanyola, presentarà el 2 d’octubre a l’aula magna de la Casa de Cultura el seu Horizonte de sucesos , i al mateix escenari actuarà el 6 de novembre Dr. Truna, amb el seu TX3, en què utilitza dos instruments inventats per ell: el toro còsmic i el faristol del futur. El 10 de desembre tancarà el cicle el sempre imprevisible Xavi Lloses, amb una acció sonora a La Marfà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA