Còmic

Girocòmic farà tornar Fira de Girona a la normalitat

La cinquena edició de la fira del còmic, el manga i l’entreteniment tindrà lloc els dies 9 i 10 d’octubre i serà el primer esdeveniment al Palau de Fires després del seu ús com a vacunòdrom

Després del parèntesi forçós de l’any passat, a causa de la pandèmia, la fira Girocòmic celebrarà la seva cinquena edició els dies 10 i 11 d’octubre a Fira de Girona i, més concretament, a dins del Palau de Fires: una novetat per a la fira del còmic, el manga i l’entreteniment, que fins ara s’havia celebrat en un gran envelat a la Devesa, a tocar del Palau de Fires. Per tant, Girocòmic serà també la primera fira que tindrà lloc al palau després del seu ús com a gran centre de vacunació, des del 19 d’abril passat.

La fira, organitzada per Incatis, oferirà, com sempre, un ampli ventall d’activitats per a tots els públics: signatures d’autors, conferències, tallers infantils, projeccions, exhibicions, jocs de taula i videojocs. El programa s’anirà detallant en les pròximes setmanes, però les entrades per a la fira ja estaran a la venda a partir de demà divendres, a les 10 del matí, al web oficial girocomic.cat .

Seguint els protocols establerts per les autoritats sanitàries, l’aforament estarà limitat –quedarà restringit a un 70% de la seva capacitat habitual– i serà obligatori l’ús de la mascareta dins del recinte firal. “Totes les activitats tindran lloc amb el públic assegut en cadires que s’aniran desinfectant regularment i recomanarem al públic que mantingui al màxim la distància de seguretat, ja que no podem controlar si la gent hi assisteix en grups bombolla o no. A més, al Palau de Fires hi ha un sistema de renovació d’aire constant. És una fira i ens ho passarem bé, però crec que tots plegats també hem de ser conscients de la situació que estem vivint”, explica el coordinador de Girocòmic, Aleix Freire, que ha estat preparant la fira des de fa mesos, però que no ha tingut el vistiplau per tirar-la endavant fins fa un parell de setmanes.

En els seus contactes amb els possibles expositors de la fira, Freire hi està detectant “moltes ganes de tornar a fer coses, perquè hem de continuar vivint i treballant, i el mateix es pot dir del públic de Girocòmic, perquè tots necessitem anar recuperant l’activitat social, amb les precaucions que calguin”. Girocòmic té com a patrocinadors principals l’Ajuntament de Girona, la Diputació, la Generalitat, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Panini Còmics.

Un punt de referència per als aficionats

Durant les seves primeres quatre edicions, el Girocòmic ha anat creixent i s’ha consolidat com “un punt de referència per als aficionats al món del còmic i l’entreteniment, gràcies a la qualitat de les obres dels expositors que hi participen i a la gran varietat d’activitats complementàries que s’hi realitzen”. La tornada de Girocòmic precedirà a la tardor una altra gran cita per al sector: el 27è Manga Barcelona, que tindrà lloc del 29 d’octubre a l’1 de novembre a Fira de Barcelona. Sembla que la cosa s’anima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona