Música

Més jazz a la tardor

Richard Bona, José James i Madeleine Peyroux s’incorporen al 53è Festival de Jazz de Barcelona

Richard Bona, Cimafunk, José James, Andrea Motis, Sílvia Pérez Cruz i Madeleine Peyroux s’han incorporat aquesta setmana al cartell del 53è Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, que, abans de l’estiu, ja havia anunciat les visites d’Avishai Cohen, Kenny Garrett, Vijay Iyer, Cécile McLorin Salvant, Maria Schneider i Chucho Valdés. Una artista mallorquina –Maria del Mar Bonet– inaugurarà la mostra el 20 d’octubre al Palau de la Música amb una formació, la de big band, en aquest cas la del municipi de Begues, amb la qual no ha actuat mai encara a Barcelona i un de menorquí, el pianista Marco Mequida, la clausurarà el 10 de març al Conservatori del Liceu –directora del qual, Maria Serrat, rebrà enguany la medalla d’or del festival– amb l’estrena d’un nou treball.

Tito Ramoneda, director de The Project, la promotora que organitza el Festival de Jazz des de fa més de trenta anys, i Joan Anton Cararach, director artístic, van destapar dimarts el contingut de la 53a edició, nodrit de 58 concerts, poc després de la mort, als 95 anys, de l’històric promotor nord-americà George Wein, impulsor, amb Newport, dels primers festivals a l’aire lliure i amb qui el festival de Barcelona, on, l’any 2010, va arribar a actuar com a pianista, va establir forts lligams.

Amb una aposta com mai per l’escena local, Andrea Motis estrenarà en el marc del festival l’espectacle Guitar Storm, Sílvia Pérez Cruz i el Javier Colina Trio celebraran el desè aniversari del disc En la imaginación i La Locomotora Negra reblarà el seu comiat amb un concert al Palau. El festival, finalment, encetarà una col·laboració amb el centre KBr de la Fundació Mapfre, on s’exposaran les cèlebres fotografies de Lee Friedlander.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda