Música

Sopa de Cabra reedita ‘Ben endins’ amb sis temes més

Ho va anunciar ahir Salvador Escribà, de Salseta Discos, en la inauguració de l’exposició del 30è aniversari del disc en directe, a la Casa de Cultura de Girona, coproduïda pel Grup Enderrock

Abans de Nadal, Salseta Discos reeditarà el disc Ben endins, de Sopa de Cabra, amb sis temes més gravats també durant els dos concerts del febrer del 1991 a Zeleste, on es van enregistrar les tres cares en directe del doble elapé original, que en aquesta revisió ampliada serà un triple disc de vinil i un CD doble, no senzill com fins ara. Així ho va anunciar ahir Salvador Escribà, de Salseta, a la inauguració de l’exposició Per molts anys parits! a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, que l’ha coproduït amb el Grup Enderrock, i també hi ha col·laborat el festival Strenes. Escribà també va explicar que Ben endins, que ja va rebre l’any 2000 el disc de platí per haver assolit les 100.000 còpies venudes, ara ja ha superat els 130.000 exemplars, sumant tots els formats físics sonors i audiovisuals, i d’acord amb els criteris actuals –ara s’obté el disc de platí amb 40.000 exemplars–, Ben endins rebrà aviat el triple platí en la corresponent cerimònia.

A més, la nova edició de Ben endins , el disc més venut en la història del rock en català, tindrà també un disseny renovat: la portada original, que era un fragment del quadre Mujeres posando (1985), de Pilar Villuendas, ha estat reformulada per la seva filla Alícia, continuadora de l’estudi de disseny Villuendas + Gómez. El quadre de Villuendas és una de les peces més interessants de l’exposició, que es pot visitar fins al 5 de novembre al primer pis de la Casa de Cultura. La mostra, comissariada per Jordi Novell i Lluís Gendrau, inclou fotografies inèdites de Francesc Fàbregas i del recentment desaparegut Xavier Mercadé, una guitarra acústica que Josep Thió va tocar en aquells concerts, l’exemplar del disc de platí que va rebre Joan Ninyín Cardona, la gravació en vídeo feta per TV3 d’un dels concerts de Zeleste i, gràcies a l’arxiu personal de Francesc Cuco Lisicic, cartells, passis de backstage, entrades, la llista de temes i altres records d’aquelles actuacions. L’exposició també mostra vídeos d’altres grups gironins contemporanis com ara Sangtraït, Umpah-Pah, Kitsch i els adoptats Ja T’ho Diré.

El ‘màster’ i els malparits

“Ben endins va ser un màster per a tots nosaltres”, va dir Gerard Quintana sobre el tercer disc del grup gironí: el que millor va reflectir el contundent so en directe de la seva primera etapa. A més, en aquells concerts a Zeleste Quintana va estrenar la frase que, a partir de llavors, va obrir tots els seus directes: “Bona nit, malparits!”. Va ser la seva rèplica al repte dels seus companys: “A què no tens collons d’insultar el públic com Janis Joplin?”. Tot això ja és història, del grup i de la gent que va créixer amb ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona