Música

Ruc’n’Roll fa vibrar Barcelona amb un homenatge al rock català dels 90 i alguns dels seus protagonistes

Al concert de la plaça Reial hi han participat músics de Lax’n’Busto, Sopa de Cabra i Sau

La Plataforma per la Llengua presenta la campanya ‘Tots som referents lingüístics. No t’excusis!’

La plaça Reial de Barcelona ha reviscut amb entusiasme, emoció i molt ritme les cançons més recordades del rock català dels anys 90 gràcies a Ruc’n’roll, que aquest dissabte ha posat el punt final a la seva gira de la mà de Plataforma per la Llengua. L’ONG del català ha aprofitat l’ocasió per presentar-hi la campanya ‘No t’excusis’, amb la qual vol posar èmfasi en la importància dels referents lingüístics en l’àmbit musical.

L’acció s’ha convertit en tota una festa del rock català en la qual han participat alguns dels seus protagonistes, com el bateria Jimmy Piñol i el cantant i guitarrista Pemi Rovirosa de Lax’n’Busto; el baixista Francesc Cuco Lisicic i el guitarra Jaume Soler Peck de Sopa de Cabra, o el baixista Jordi Gas de Sau.

El concert ha arrencat passades les dotze del migdia amb totes les entrades exhaurides. De fet, desenes de persones l’han seguit des de fora de l’espai delimitat pel concert. Aquesta era la darrera actuació de la temporada de Ruc’n’Roll, un grup que homenatja els grans clàssics del rock català i que també ha compartit amb altres conegudes formacions com Catarres, Mishima, Mazoni i Búhos.

El repertori ha començat amb el “Bon dia” d’Els Pets i ha repassat grans temes del rock català com “El tren de mitjanit” de Sau, “El far del sud” de Sopa de Cabra o “Més que la meva sang” de Lax’n’Busto. El punt final l’ha posat el mateix tema que ha obert l’actuació: el “Bon dia”. En aquesta ocasió, però, amb tots els músics que han participat en l’actuació damunt l’escenari.

El líder i bateria de Ruc’n’roll, Joan Garcia, ha considerat que ha estat “fantàstic” reviure les cançons més emblemàtiques del rock català dels 90 amb la participació dels seus protagonistes. A parer seu, ha estat “un regal” i la millor manera de posar punt final a la gira d’aquest any, que ha estat força “curta per la pandèmia”.

Al pròleg del concert el raper barceloní Nel·lo ha presentat la campanya ‘Tots som referents lingüístics. No t’excusis!’, de la Plataforma per la Llengua. El raper ha denunciat que estem en “un moment d’emergència lingüística”. “El que manquen són els referents pels joves, no tenen un catàleg de productes audiovisuals qualificats”, ha lamentat.

També ho veu així Agustí Tola, coordinador del grup local de Barcelona de Plataforma per la Llengua, que ha defensat que cal que tots “ens responsabilitzem i siguem referents del català i parlants pels joves perquè les estadístiques són molt dolentes”. “Menys del 20% de joves d’entre 15 i 29 anys tenen el català com a llengua habitual”, ha denunciat. Davant d’això ha defensat que cal utilitzar el català “a les xarxes socials i als concerts” i que “ens hem de divertir i cardar en català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda