Cultura

Per a insomnes

El Festival de Sitges acull la nova adaptació televisiva d’‘Historias para no dormir’, amb l’equip al complet

Canes s’està quedant sol en la seva lluita contra les plataformes de streaming. El Festival de Sitges sempre ha tingut una certa vocació interdisciplinària i aposta per les sèries televisives des de fa anys. S’entén, vist el desplegament d’ahir amb Historias para no dormir: quatre directors de prestigi (Rodrigo Cortés, Rodrigo Sorogoyen, Paula Ortiz i Paco Plaza) i un bon grapat d’intèrprets coneguts, uns quants d’ells catalans (Eduard Fernández, Miki Esparbé, David Verdaguer, Inma Cuesta, Raúl Arévalo...), van protagonitzar una animada roda de premsa i una espectacular fotografia per presentar els episodis La broma, El doble, Freddy i El asfalto.

Mirada actual

Qualsevol dels quatre equips hauria atret els focus a Sitges per si sol. El mèrit d’ajuntar aquests talents és d’Amazon i TVE, que han agafat la sèrie de Chicho Ibáñez Serrador (1966-1982) i amb Alejandro Ibáñez (fill del cineasta i creador d’Un, dos, tres) a l’equip de producció han fet el remake de quatre episodis filtrats per la mirada de cineastes actuals. S’estrenaran a Amazon el 5 de novembre.

Tots els directors es van declarar deutors i entusiastes del llegat de Chicho Ibáñez Serrador. “No cal ser valents per fer aquesta adaptació; més que a la seva ombra, ens hem sentit sota el seu paraigua”, va dir Rodrigo Cortés (Buried, Luces rojas). Paula Ortiz (La novia) va subratllar: “Shakespeare, Lorca o Chicho Ibáñez Serrador tenen tant valor que són clàssics i sobreviuen al temps i l’espai; quan els agafes i els remenes, donen una llum nova.” Paco Plaza va descriure el programa com la “catequesi” i el seu creador com “una influència fonamental”.

Mentrestant, les pel·lícules van desfilant pel festival a tota màquina. El director japonès Mamoru Hosoda va presentar a competició l’enlluernadora Belle, un anime que va passar per Canes tan brillant en la descripció del món d’una adolescent òrfena de mare i marginada com la seva vida virtual de superestrella pop en una xarxa social que aplega mig planeta. Mamoru Hosoda, un dels grans de l’anime, ha estat distingit amb el Gran Premi Honorífic de Sitges. L’actriu sueca Noomi Rapace, la Salander de Millennium, ha mostrat la seva versatilitat amb l’humor negre i el sang i fetge amb segell de Tarantino d’El viaje i el drama fantàstic islandès Lamb.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Sota les bombes

barcelona
AMADEU PUCHAL
CINÈFIL DURANT MÉS DE VUITANTA ANYS

“Durant la guerra veia cine soviètic al Poblenou”

Barcelona
literatura

Presentació del llibre ‘De la fusta a la fusta’

girona
ART

L’ACCA premia Eva Vàzquez pels seus articles a El Punt Avui

BARCELONA

Pere Gorgoll guanya el premi Roc Boronat de novel·la

BARCELONA

Dos bibliobusos més per fer arribar la lectura pública als municipis petits

BARCELONA

Jo Nesbo: “Ens apropem al final de la saga de Harry Hole”

barcelona

Banyoles es dota d’un full de ruta per a la vida cultural

BANYOLES
CULTURA

La Fundació Rafael Masó reivindica Xavier Monsalvatje

GIRONA