Cultura

El cinquè Càntut tornarà a fer cantar tot Cassà amb una vintena de propostes

Del 19 al 21 de novembre, hi actuaran Mayalde, Fetus i Jaume Arnella, Artur Blasco i Arnau Obiols, Paula Grande i Anna Ferrer, Marala i Reggae per Xics

Després del parèntesi forçós de l’any passat, el Festival Càntut (Cançons de Tradició Oral) celebrarà la cinquena edició del 19 al 21 de novembre a Cassà de la Selva, amb una vintena de propostes, entre concerts, presentacions, documentals i exposicions. El festival, gestionat per Alter Sinergies amb el suport de l’Ajuntament de Cassà de la Selva, la Diputació, el Departament de Cultura, el Consell Comarcal del Gironès i embotits La Selva, inclourà les actuacions de Mayalde, Fetus i Jaume Arnella, Artur Blasco i Arnau Obiols, Paula Grande i Anna Ferrer, Marala i Reggae per Xics, a més de l’espectacle Més lloc per a la fosca, inspirat en Solitud, de Víctor Català (Caterina Albert), que es podrà veure el primer dia del festival, per primer cop a les comarques gironines.

“Al Càntut, compartim” és el lema d’aquesta edició, una idea plasmada en el cartell amb el dibuix d’un porró: “Ens passem el porró, fem un traguinyol, omplim les tasses de cafè. Per uns instants, el temps és tot nostre per sentir aquelles cançons i cantarelles que han passat de generació en generació.” I amb aquesta voluntat de compartir i de cantar plegats, el dissabte 20 tindrà lloc un vermut cantat a la plaça de la Coma, amb el grup Virolailo, nascut al Càntut; el mateix dia al vespre, al bar del Centre Recreatiu, hi haurà un sopar cantat amb Quedem en Paus i Julivert, i el diumenge tindrà lloc al pati de Can Trinxeria el ja clàssic dinar de cantadors i cantadores, dinamitzat per Montse Casanova.

Una de les protagonistes del Càntut 2021 serà la pedagoga i folklorista Palmira Jaquetti (1895-1963), recordada en el 125è aniversari del seu naixement amb l’exposició Llum a l’ànima, a Can Trinxeria, i l’espectacle Palmira, interpretat per Elisenda Rué i Izan Rubio, el diumenge a la Sala Galà. També a Can Trinxeria es podrà veure l’exposició Músic de tot cor. Joan Tomàs i Parés (1896-1967).

El divendres 19, actuarà al vespre el trio Marala, format per una catalana, una valenciana i una illenca, al casal dels jubilats, i a la nit els bisbalencs Fetus compartiran cançons amb el seu admirat Jaume Arnella, al pati de Can Trinxeria. Dissabte al matí hi haurà doble sessió de Biblionadons amb Carmina Rabassedas a la Sala Galà, i a la tarda la taula rodona Música i records en persones amb Alzheimer, al casal de jubilats. El mateix dia es projectaran els documentals Arrel i Llavors de fonoll, i al vespre Artur Blasco, gran investigador i divulgador del folklore català, actuarà al pati de Can Trinxeria amb Arnau Obiols. Per al diumenge 21 quedaran les actuacions de Reggae per Xics a la Sala del Centre Recreatiu; la Companyia Minimíssima al casal de jubilats; el grup de Salamanca Mayalde al pati de Can Trinxeria, i Paula Grande i Anna Ferrer (Vega) també al Recreatiu. Pep Garcia i Albert Massip presentaran el doble disc Beget. Cançons de la tradició oral recollides per Kristin Müller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.