Cultura

Mor Georgie Dann, el rei de la cançó de l’estiu

El popular artista traspassa als 81 anys a Madrid

Durant cinc dècades ha omplert les llistes d’èxits amb títols com “El chiringuito”, “La barbacoa” o “Carnaval, Carnaval” entre molts altres

El popular cantant Gorgie Dann, conegut per les seves cançons de l’estiu, com “El chiringuito” o “La barbacoa”, ha mort aquest dimecres als 81 anys a l’hospital Puerta de Hierro de Madrid, segons han confirmat a Efe fonts hospitalàries.

Dann va néixer el 1940 a París, amb el nom de Georges Mayer Dahan, en una família de músics i artistes. Va estudiar al Conservatori de París i es va convertir en un expert clarinetista, tot i que també tocava el saxo i l’acordió.

La seva trajectòria professional va començar als anys 60 a França, on va formar part de grups de pop. El 1965 va representar el seu país al VI Festival de la Cançó Mediterrània amb el títol “Tout ce que tu sais”. Poc després es va establir a l’Estat espanyol, on es va especialitzar en cançons de l’estiu, amb temes molt ballables, tornades enganxoses i lletres desenfadades i amb un toc de pebre.

El 1969 va saltar a la fama amb “El Catashock” i en els anys següents va recollir un gran èxit amb cançons com  “El Bimbó” (1975), “Carnaval, Carnaval” (1983), “Macumba” (1986) o “El negro no puede” (1987), entre moltes altres. En la darrera dècada va continuar publicant cançons de l’estiu amb títols com “El veranito” (2011), “La cerveza” (2013) o “Viva el vino” (2017). Dann té 303 obres registrades com a compositor i lletrista.