Llibres

Gavarres reedita els dietaris de Pairolí

El llibre es presenta avui a la Llibreria 22, com a pròleg d’un viatge literari pels escenaris vitals de Pla i Pairolí

En el marc de les activitats promogudes per l’Editorial Gavarres per commemorar el 10è aniversari de la mort de l’escriptor i periodista Miquel Pairolí (1955-2011), avui es presenta a l’Espai 22 de Girona el llibre Dietaris, de Miquel Pairolí, que reuneix tres de les seves joies literàries més destacades: Paisatge amb flames (Columna, 1990), L’enigma (La Campana 1999), i Octubre (Acontravent, 2010). El 2016, ja es van reunir aquests tres dietaris en el volum La vida a la menuda, publicats per Curbet i la Fundació Valvi, però actualment el llibre està descatalogat. Ara, les 400 pàgines de Dietaris es presenten amb una portada il·lustrada per Àngel del Pozo i un pròleg de l’escriptor Vicenç Pagès Jordà, titulat Beveu el vi, gaudiu la mel: frases extretes del recordatori que Pairolí va deixar escrit per als assistents al seu funeral, el 8 de juliol del 2011, al tanatori de Girona.

La presentació d’avui a la Llibreria 22 començarà a les 7 del vespre i anirà a càrrec de l’escriptor i periodista Antoni Puigverd i del director de l’ Editorial Gavarres , Àngel Madrià. La presentació serà el pròleg del Viatge literari Miquel Pairolí - Josep Pla, que Gavarres ha organitzat aquest cap de setmana als llocs on van viure els dos autors, Quart, Girona i Palafrugell, coincidint amb el 40è aniversari de la mort de Pla. Més de 90 persones han exhaurit les places previstes per a les activitats que tindran lloc dissabte a Quart i Girona, amb rutes literàries i lectures als espais de Pairolí, i diumenge a Palafrugell, on un acte conduït per Xavier Pla vincularà l’obra dels dos escriptors.

El 25 de novembre s’ha programat a la Casa de Cultura de Girona la taula rodona Pòsit o rovell. El pas del temps en Josep Pla i Miquel Pairolí, amb Jordi Llavina, Rosa Font, Francesc Montero, Lourdes Toledo i Xavier Pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona