Música

Agnès Algueró entra ‘Bosc endins’

La cantautora garrotxina debuta amb un disc on ha volgut plasmar el paisatge del seu poble, Batet de la Serra

Tot i que ara viu i treballa de professora a Barcelona, la cantant i compositora garrotxina Agnès Algueró està molt vinculada al seu poble, Batet de la Serra, on fins i tot ha pogut gravar el seu primer disc en solitari, Bosc endins (U98 Music) i el videoclip de la cançó Temps, que al juny va anunciar la publicació de l’àlbum, aparegut el 14 de setembre. “Hem intentat que el paisatge rural del meu poble estigués dins del disc”, explica Agnès, i utilitza el plural per referir-se també al seu productor, Dani Lòpez (El Pot Petit, Orquestra de Músiques d’Arrel, D.L. Quartet), que té el seu estudi de gravació “a dos minuts caminant” de casa seva. El videoclip de Temps incideix en la mateixa idea: “A algú li pot semblar un anunci de la Garrotxa, però jo volia mostrar la nostra identitat, el lloc on he nascut, d’on ha sorgit la meva música.” De fet, el poble ha entrat realment en el disc: Tu i el teu vestit es va gravar dins l’església del poble, amb la seva reverberació natural, i la seva campana es pot escoltar a Roses –“No estava previst”–, el poema de Rosa Maria Pou que tanca el disc com un dels seus dos bonus tracks.

L’Agnès, que ara té 26 anys, va començar a mostrar el seu talent amb Agnès & The Pèpits, un projecte que ja compartia amb en Dani, i que ara continua formant amb Martí Espunya el duet Aixopluc, que experimenta amb l’electrònica, però en solitari la seva proposta es decanta pel pop intimista (“És el que queda millor amb la meva veu”) i la influència reconeguda de veus properes com ara la de la seva admirada Judit Neddermann. El disc, que s’obre amb un poema musicat d’Anna Gual (L’oració pàl·lida, que comença així: “Una terra sense llaurar, això és el que som”) inclou les col·laboracions vocals del senegalès Momi Maiga, Guillem Roma i el duet format per les cantants Paula Grande i Anna Ferrer a La por .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Josep Maria Sebastian: “Tots els crims són de proximitat... per a algú segur”

campdevànol
música

La cantant kurda Aynur Dogan encapçala el FIMPT de Vilanova i la Geltrú

vilanova i la geltrú
MÚSICA

La periodista empordanesa Georgina Arnau debuta en la música com Genna amb ‘El pacte’

castelló d'E.
art

El ‘Bestiari’ de Carlos Casas porta a Venècia sons i imatges d’onze parcs naturals catalans

venècia
Crítica

Quant n’hem d’aprendre!

música

Cala Vento guanya amb ‘Casa Linda’ els Premis Min al millor disc de rock i al millor disc de l’any

torroella / figueres
guardó

Raimon rebrà el Premi Prat de la Riba 2024 de l'IEC la diada de Sant Jordi

barcelona
Cultura

Mor Feliu Trujillo, prestigiós ceramista artístic d’Esparreguera

TEATRE

Gorina trasllada a ‘Ifigènia’ el dolor de totes les dones sacrificades

BARCELONA