Música

El conseller activista

El director del Barnasants, Pere Camps, lliura el premi del festival a l’activisme cultural a Lluís Puig, conseller de Cultura a l’exili

Lluís Puig està organitzant un concert solidari amb Santi Vendrell, el 10 de febrer a Girona

Quan va tancar la seva 26a edició, l’abril passat, el festival Barnasants va fer públic que concedia els seus premis a la cantant veneçolana Cecilia Todd, per la seva trajectòria artística, i al conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig, pel seu activisme cultural i, més concretament, “per la seva feina de reivindicació constant de la cultura popular, la música folk i la cançó”. Per raons òbvies, Puig no va poder venir a Barcelona a recollir aquest reconeixement, així que el director del Barnasants , Pere Camps, ha viatjat aquesta setmana a Bèlgica per lliurar-li el premi, en forma d’una serigrafia del cartell de l’última edició del festival, obra de Júlia Solans, amb el lema “Cultura o barbàrie”.

“Quan m’ho van comunicar, em va fer molta il·lusió, per tractar-se d’un reconeixement del Barnasants –i de Pere Camps, un gran amic– a tota una vida dedicada a la cultura”, explicava ahir Lluís Puig per telèfon. “Durant els deu anys que vaig treballar a la productora d’espectacles Vesc, amb cantautors d’arreu dels Països Catalans, el Barnasants sempre va ser un aliat, un lloc de referència i un punt de trobada.” Puig també coincideix “totalment” amb Camps en la idea que “la cultura ha de ser una eina de transformació social, que ha d’interpel·lar i provocar la ciutadania”. Per això subratlla “el valor de la paraula” en el context de la cançó: un gènere que recorda que ha estat fonamental a Catalunya. “Hi ha cançons des de l’època d’Els Setze Jutges que ja formen part del nostre patrimoni musical i que dibuixen bona part del paisatge sonor del país”, afirma Puig, que per això espera que Camps pugui tirar endavant el projecte de l’Ateneu de la Cançó.

L’activisme de Lluís Puig continua, i ara està treballant a la distància en l’organització d’un concert col·lectiu en solidaritat amb el cantautor Santi Vendrell, per la seva salut precària, que tindrà lloc el 10 de febrer al Teatre Municipal de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia