Altres

La col·lecció d’art de Pere Portabella es veurà a Figueres

L’exposició ‘Pere Portabella, art i vida’, que s’obrirà al febrer, és una de les joies de la nova programació cultural

L’exposició Pere Portabella, art i vida, que es podrà veure al Museu de l’Empordà del 5 de febrer al 10 d’abril, mostrarà una part de les obres d’art que el cineasta figuerenc ha anat adquirint al llarg de la seva vida, com ara peces de Picasso, Miró i Tàpies, algunes de les quals formen part de la seva col·lecció gràcies a la relació personal que va mantenir amb aquests grans artistes. Aquesta mostra serà un dels grans atractius de la programació cultural de Figueres durant el primer semestre de l’any vinent, que en l’apartat de música i arts escèniques inclourà una seixantena de propostes als diferents equipaments de la ciutat.

La música

La programació musical s’obrirà el 15 de gener al Teatre Municipal El Jardí amb l’espectacle Trópico de Covadonga, del cantant i artista multidisciplinari asturià Rodrigo Cuevas, que el dia abans haurà actuat a Girona. També passaran pel mateix escenari l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, el 27 de febrer, i Sílvia Pérez Cruz, amb la seva Farsa en format banda, el 10 d’abril. Els barcelonina Elefantes hi faran un repàs dels seus 25 anys de trajectòria, el 28 de maig. L’Ajuntament també col·laborarà amb el cicle 66butaques de La Cate, en el concert de Tarta Relena, el 18 de març. Pel mateix cicle també passaran, del gener al maig, Rodrigo Laviña y su Combo, Ramon Aragall, Iris Deco i Espaldamaceta. Per la seva banda, Joventuts Musicals portarà Carles Turon Font, Ivette Nadal, Sommeliers i Cor de Teatre.

El teatre

La programació teatral continua ocupant bona part de la programació escènica, amb obres com ara Història d’un senglar, amb Joan Carreras (28 de gener); 23F. Anatomía de un instante, d’Àlex Rigola (11 de febrer); La vida pornogràfica, escrita pel figuerenc Carles Mallol (19 de febrer); l’estrena del nou espectacle de la companyia empordanesa La Llarga, Confitura de codony (4 i 5 de març), i, entre altres obres, la multipremiada Europa Bull, de Jordi Oriol (27 de març) i Mare de sucre, de Clàudia Cedó (14 de maig). La companyia figuerenca Tequatre estrenarà Victòria, un text de Pau Miró (1 a 3 d’abril).

La dansa i el circ

La companyia francesa La Barque Acide presentarà l’espectacle de circ contemporani The end is nigh, el 30 de gener, amb 9 artistes de 8 països. La ballarina figuerenca Irene Chavarría presentarà Sub(v)ida, que combina flamenc i dansa contemporània, el 25 de març. Tota la programació, a Figueresaescena.cat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda