Cultura

El Cant de la Sibil·la torna demà a la catedral de Girona

La Capella Polifònica de Girona recupera aquesta peça en el seu ja tradicional concert de Nadal a la catedral

El Cant de la Sibil·la ressonarà de nou demà a la catedral de Girona, en el concert de Nadal que la Capella Polifònica de Girona i Gironins, la seva coral infantil, oferiran a dos quarts d’una del migdia. Sota el títol El Cant de la Sibil·la. Mil nadals a Girona, el concert farà un recorregut des d’El Cant de la Sibil·la, una tradició que es remunta al segle XI, a nadales tradicionals catalanes harmonitzades per l’actual director del cor gironí, Martí Ferrer, passant per villancets del barroc escrits per a la catedral de Girona, o cançons de Josep Viader, Francesc Civil o Joaquim Pla Dalmau, entre d’altres.

La recuperació d’El Cant de la Sibil·la es farà segons es cantava a la catedral de Girona i segons està recollit a l’Ordinarium Gerundense, publicat el 1550. Aquest teatre medieval s’interpretava la nit de Nadal a tota la Mediterrània fins que el Concili de Trento (1563) ho va prohibir. Però la tradició va perdurar en alguns temples, i el 2010 la Unesco la va declarar Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Segons Ferrer, la música que s’escoltarà a la catedral és lleugerament diferent a la d’altres llocs, mentre que el text recorda, a qui l’escolta, que el dia del judici final tothom serà jutjat. El rol solista d’El Cant de la Sibil·la anirà a càrrec d’Ariadna Mari, una nena d’onze anys que canta a Gironins, la secció infantil de la Polifònica. El concert tindrà la col·laboració de l’organista de la catedral de Tarragona, Jordi Vergés i Riart, que, a més d’acompanyar diverses obres barroques i fer les improvisacions que requerix El Cant de la Sibil·la, interpretarà dues nadales tradicionals catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.