Patrimoni

Cultura

En Wally arriba als museus d’Olot

El Museu dels Sants i el de la Garrotxa proposen al públic familiar buscar peces de les exposicions a l’estil del famós còmic

La il·lustradora Roser Matas ha dissenyat el suport

Qui li anava a dir, a Martin Handford, quan va crear l’esmunyedís Wally que es convertiria en un referent mundial dels còmics trencaclosques, fins al punt que l’han adoptat com a Waldo, Hoger o Effy segons els països. Ara, durant aquestes setmanes del temps nadalenc, el Museu dels Sants i el Museu de la Garrotxa d’Olot han seguit la mateixa metodologia per a una activitat de descoberta de les sales d’exposicions.

Al més pur estic d’On és Wally, Olot Cultura ha organitzat un Cerca i troba amb el premi final d’un imant del museu de regal per a totes les famílies que completin el repte. Els participants rebran a la recepció d’aquests museus, el primer al carrer Vayreda i el segon al carrer i edifici de l’Hospici, una làmina, on la il·lustradora Roser Matas ha recreat totes les sales de cada equipament, i un llapis. Hi hauran d’encerclar les peces exposades a les sales reals. Es tracta d’una làmina a color, darrere de la qual, si volen, podran dibuixar els elements que més els han agradat. A més, tenen la possibilitat d’endur-se una altra làmina en blanc i negre, per pintar-la. La Xarxa de museus de Girona ha editat un llibre amb làmines de Cerca i troba de Roser Matas de 26 museus.

Els museus d’Olot ofereixen tot l’any quaderns d’activitats familiars amb l’objectiu d’atraure públic de totes les edats i d’apropar el fons als visitants. D’entre moltes altres propostes, s’ofereix la possibilitat de vestir l’emblemàtica escultura del gegant d’Olot de Miquel Blay –s’exposa al Museu dels Sants–, perquè no surti despullat a ballar a la plaça Major, de reproduir el vitrall de colors de l’estudi de Marià Vayreda –un dels espais del mateix museu– o es convida a tocar algunes de les peces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda