Art

Caixafòrum tanca l’any amb 60.344 visitants

Supera en un 55% les xifres del 2020, però no s’acosta a les de prepandèmia

El Caixafòrum Girona ha rebut 60.344 visitants aquest any passat, un 55% més que el 2020, però lluny encara de les espectaculars xifres prepandèmiques del 2019, que va tancar amb un balanç de 160.265 persones, cosa que ja representava un creixement de l’11,87% respecte de l’any anterior. El fre que ha suposat la covid-19 s’ha fet notar al conjunt de centres culturals que gestiona l’entitat bancària a tot l’Estat, que han rebut el 2021 un total de 5.196.979 visitants a les seves exposicions (1.912.241 a les específiques de cada espai i 3.284.738 a les itinerants), enfront dels set milions que van acudir-hi el 2019. Respecte al total de centres catalans (Caixafòrum de Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona, Cosmocaixa i exposicions itinerants), el 2021 han rebut 1.103.103 visitants, un 58,3% més que el 2020, però la meitat dels que es van comptabilitzar el 2019, quan van ser més de dos milions.

La Fundació La Caixa explica en un comunicat que ha fet “un gran esforç per recuperar el ritme de visitants” als seus centres i exposicions itinerants, i que “s’ha adaptat a la situació per aconseguir que la cultura sigui segura”. D’aquesta manera, assegura, ha aconseguit que “set de cada deu visitants habituals d’abans de la pandèmia hagin tornat als Caixafòrum i al Cosmocaixa”, que han presentat la seva oferta més àmplia, amb 40 exposicions: 31 en centres i 9 d’itinerants, amb 15 produccions pròpies.

Pel que fa a la programació, l’exposició més visitada al Caixafòrum Girona ha estat Pixar. Construint personatges, que aquest febrer viatjarà a Lleida, seguida d’Objectes de desig. Surrealisme i disseny, 1924-2020, que encara està oberta a la seu de la Fontana d’Or fins al 30 de gener. Per aquest any, l’aposta forta a Girona serà Art i mite. Els déus del Prado, que aprofundirà, amb fons del museu nacional espanyol, en la manera com la mitologia clàssica ha estat font d’inspiració constant per als artistes al llarg de la història, sigui en peces ceràmiques, blocs de marbre, medalles, retaules i pintures. Es podrà visitar del 2 de març al 28 d’agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic